Martı CEO’su Oğuz Alper Öktem, İTEO Başkanı Eyüp Aksu’nun kendisini tehdit ettiğini söyledi: Kellemi ortaya koydum, hodri meydan
Elektrikli scooter şirketi Martı, geçtiğimiz aylarda kullanıcılarının aracındaki boş koltukları birebir istikamete gitmekte oldukları şahıslarla paylaşabilmesine imkan kılan “TAG – Tek Araçla Gidelim” platformunu duyurmuştu.
YASAL SÜREÇ BAŞLATTILAR
Ancak uygulamayı “korsanlık” olarak niteleyen İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, Martı uygulaması hakkında yasal süreçler başlattı. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nın (İTEO) başkanı Eyüp Ak su da Facebook hesabından da aynı cümleleri kullanarak yargıya gittiklerini söyledi.
TEHDİT EDİLDİĞİNİ İDDİA ETTİ
Gelişmelerin ardından Bunun üzerine Martı Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Oğuz Alper Öktem, bu ay içinde açtığı Twitter hesabından bir video yayınlayarak Aksu’nun kendisini ve ailesini tehdit ettiğini tez etti.
Paylaştığı görüntüde Öktem, şunları söyledi;
“Bu söyleyeceklerim ne taksi plakası sahiplerine ne de taksi emekçilerine. Doğrudan İTEO başkanı Eyüp Aksu’ya. Sen beni tehdit edebilirsin. Geçen sene Libadiye’deki ofisime iki tane adamını gönderdin. Ki o şirket Türkiye’nin gururu bir teknoloji devi. Türkiye’ye milyonlarca dolar yatırım getiriyor. New York borsasına açılan ilk şirket olacak, Türk bayrağını orada dalgalandıracak.
“SEN KİMSENİN AİLESİNİ TEHDİT EDEMEZSİN”
Hadi bunu da yaptın lakin sen kimsenin ailesini tehdit edemezsin. O kırmızı çizgiyi geçemezsin. İstanbul sizin yüzünüzden mağdur. Beşerler taksi bulamadığı için karısını doğum için hastaneye götüremiyor. Çocuklar taksi bulamadığı için ÖSS’yi kaçırıyorlar. Biz senin yarattığın bu hastalıklı sisteme deva olsun diye çevreci, yasal, ekonomik, trafiği çözen bir şey yaratıyoruz. Beşerler hatır nakliyatı yapabilsinler diye bir teknolojik altyapı kuruyoruz, buna da taş koyuyorsun.
“SANA KALSA İNSANLAR EŞİ DOSTUYLA ARABAYA BİNMESİN”
Sana kalsa beşerler eşleriyle dostlarıyla da otomobile binmesinler. Bu carpool denen olay yıllardır yurtdışında var hatta ABD’de sol şeritten arabada tek kişi gidemezsin. Arabanda iki üç kişi varken sol şerite geçebilirsin.
“SEN ADALETİN ÜSTÜNDE DEĞİLSİN”
Bir de Twitter’dan yahut kulağıma geliyor, ‘Adliyedeki savcılar istediğimizi yaparlar, istediğimiz kararı aldırırız’ üzere imalarlar insanları, savcıları, yargıçları töhmet altında bırakıyorsun. Sen adaletin üstünde değilsin, bunu yapma.
“KELLEMİ ORTAYA KOYDUM, HODRİ MEYDAN”
Taksi işçisi kardeşim, günde 12 saat haftada yedi gün trafikte direksiyon sallıyorsun. Hiçbir toplumsal garantin ve mesain yok. Minimum fiyat kazanmak için kendini paralıyorsun. Bu sistem adaletsiz bir sistem. Bu sistemi kuranların kimin olduğunu güzel bil. Emeği senden ancak ekmeği diğeri yiyor. Senin gerinde asıl ben varım. Bu olaydan sonra hele bu işin tahlili için bırak mesleğimi kellemi ortaya koydum, hodri meydan.”