Teknoloji

7 büyük otomobil devi elektrikli araç şarjı için IONNA adı altında birleşti

Yedi otomobil üreticisinin ortak girişimi IONNA şimdi bu endişeyi gidermek için yeni bir plan yaptı. Şirket, yaptığı basın açıklamasında düzenleyici onay aldıklarını ve Kuzey Amerika’da faaliyet göstermeye başladıklarını duyurdu. BMW, General Motors, Honda, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz ve Stellantisiçeren ortak girişim, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada genelinde yeni bir şarj ağı kurmayı hedefliyor.

,

IONNA, üretecekleri şarj cihazlarının NACS (Tesla’nın Kuzey Amerika Şarj Standardı) veya CCS konnektörüne sahip olmasına bakılmaksızın tüm elektrikli araçlarla çalışacağını söylüyor. Şirket, şarj cihazlarının tuvalet, restoran ve market gibi tesislerin yer aldığı istasyonlarla birlikte geleceğini vurguluyor. Yani benzin istasyonlarından alışık olduğumuz gibi geniş bir hizmet yelpazesi olacak. Yeni şirket bu şekilde 30 bin yeni şarj istasyonunu hayata geçirecek.

Yeni ortak girişimin başında daha önce Electrify America, MESKEN Connect ve General Electric’te çalışmış olan Erdoğan yer alıyor. Seth Cutler gecerli. Culter yaptığı açıklamada, “IONNA’ya liderlik etmekten ve elektrikli mobilitenin geleceğini şekillendirmek için bu saygın otomobil üreticileriyle birlikte çalışmaktan onur duyuyorum” dedi. “Kapsamlı, yüksek güçlü bir şarj ağı oluşturmaya yönelik ortak kararlılığımız, tüm elektrikli araç şarj ekosistemini bozacak ve elektrikli araçların daha yaygın hale gelmesini sağlayacak.” Bu, evlat edinmenin sağlanmasına yardımcı olma konusundaki kararlılığımızı yansıtıyor.”

Elon Musk da boş durmuyor

BMW, General Motors, Honda, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz ve Stellantis, IONNA şarj ağını oluşturmak için bir araya gelirken Tesla, şarj cihazlarını ABD genelinde Choice Hotels otoparklarına ve 7.500 lokasyona getirmek için bir anlaşma imzaladı. Ayrıca Tesla, geçtiğimiz günlerde Hilton Otellerine 20.000’den fazla şarj cihazı kuracağını açıklamıştı. Yani şirketler ABD’de her yeri elektrikli şarj istasyonlarıyla doldurmak için birbirleriyle yarışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu