Haber

AK Parti’de çalışmalar hız kesmiyor: Adaylar netleşmeye başladı

AK Parti’nin 14 Mayıs Milletvekili adayı adaylığı için yaptığı hazırlıklar üç farklı yönde devam ediyor. Teşkilat Başkanlığı, Seçim Başkanlığı ve Ar-Ge Daire Başkanlığı tarafından yapılan ön hazırlıklar kapsamında belirlenen isimler ortak bir havuzda toplanmaya başlandı.

Milletvekili adaylarını belirlemek için oluşturulan iki farklı komisyon bu havuzdaki isimleri değerlendirecek.

ERDOĞAN’IN NOTLARI DİKKATE ALINACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık edeceği Yüksek Kurul’da öncelikle mevcut milletvekillerinden hangisinin yeniden aday gösterileceğine karar verilecek. Bunun için AK Parti Küme Başkanlığı’nın hazırladığı raporlardan da yararlanılacak. Ayrıca Cumhurbaşkanı’nın gündemine aldığı ve hemen hemen tüm toplantılarında yanından ayırmadığı notları da aday göstermede dikkate alınacak.

10 Mart’ta yapılacak seçim kararının ardından AK Parti’de resmi adaylık başvurularının kısa süre sonra başlayacağı belirtildi. AK Parti’de yapılan değerlendirme toplantılarında illeri taşıyacak isimlerin üst sıralarda yer alması tartışıldı. listenin ve kabineden bazı bakanların milletvekili olarak aday gösterilmesi gerektiğini söyledi.

BAKANLAR ADAYLANACAK

AK Parti kaynakları, “Daha önceki seçimlerde bakan olmayan illerde sıkıntıların yaşandığı görüldü. Bu nedenle illerde mevcut bakanların aday gösterilmesi için mutlaka hazırlıklar yapılıyor. Aday gösterilecek eski bakanlar da var.

Öte yandan AK Parti’nin MYK’sı, partinin en yetkili karar organı olan MKYK, milletvekili adaylarının belirlenmesi, adayların bazı illerde MHP ile ittifak yaparak aday gösterilmesi, ittifakın hazırlanması gibi konularda da görüşülüyor. Seçimler için YSK’ya sunulacak protokol ve üç tur kuralının uygulanıp uygulanmayacağı. Yetkilendirme isteyecektir. MKYK’nın önümüzdeki günlerde bu gündemle görüşmesi bekleniyor.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESI

haber-sarkisla.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu