Haber

Bakan Uraloğlu: Ankaralıların tercihine saygı duyduk

Bakan Uraloğlu: Ankara halkının tercihine saygı duyduk

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “2019’dan bu yana durdurduğumuz bir metro inşaatını hatırlıyor musunuz? Hatırlamıyorsunuz. Neden? Çünkü Ankaralının tercihine saygı duyduk ve hizmete devam ettik.”

Bakan Uraloğlu, Ankara-Kahramankazan yolu üzerinde inşa edilen farklı hemzemin kavşakların açılış törenine katıldı. Uraloğlu, 15 Temmuz’u anmadan Kahramankazan’da olamayacaklarını belirterek, “İstiklalimize ve özgürlüğümüze göz diken hainlere yol vermediniz. Ülkemizin her yerinde olduğu gibi, darbecilerin tezgahlarını da bozdunuz. Kahramankazan’daki ihanet çetesi FETÖ. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında dimdik ayakta duran aziz milletimizi ne kadar takdir etsek azdır. 15 Temmuz’da gözünü kırpmadan canlarını feda eden şehitlerimize can borcumuz var. Hepsine rahmet eylesin. Daha çok çalışarak, daha çok üreterek şehitlerimize borcumuz var. “Bunu aziz milletimize daha çok hizmet ederek ödememiz gerekiyor. Bu nedenle ülkemizin dört bir yanında gece gündüz yatırım yapmaya devam ediyoruz” dedi.

‘SADECE 6 İLİMİZ BİRBİRİNE BÖLÜNMÜŞ YOLLARLA BAĞLANMIŞTI’

2002 yılında 6 bin 100 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunun yaklaşık 29 bin 400 kilometreye çıkarıldığını kaydeden Uraloğlu, “22 yıl önce sadece 6 ilimiz bölünmüş yollarla birbirine bağlanıyordu. Bugün ise 6 ilimiz birbirine bölünmüş yollarla bağlanıyordu. 77 ilimizi bölünmüş yollarla birbirine bağladık. 1.714 kilometre olan otoyol uzunluğumuzu 3’e çıkardık. 1.726 kilometreye ulaştık. Geçilmez dağları tünellerle, vadileri köprülerle aştık. Tünel sayısını 83’ten 50’ye çıkardık. kilometre uzunluğuyla 753 kilometre uzunluğuyla 495 kilometreye çıkardık. Köprü ve viyadük sayısını 5.967 kilometre uzunluğundan 311 kilometre uzunluğunda 9.871 kilometreye çıkardık. Bunlardan biri de Ankara-Kahramankazan yolunu genişletme projesi. Biliyorsunuz Kahramankazan ilçemiz Ankara-İstanbul arası ulaşımı sağlayan devlet yolu ve TEM Otoyolu üzerinde önemli bir konuma sahip, son yıllarda yapılan sanayi yatırımlarıyla her geçen gün büyüyor. Türk Havacılık ve Uzay Sanayi başta olmak üzere birçok alanda sanayi kuruluşları bulunmaktadır. Özellikle bu bölgede Ankara Lojistik Üssü’nün kurulmasından sonra; “Ankara’nın ithalat, ihracat, transit ve yurt içi lojistik ihtiyaçlarının etkin bir şekilde karşılanması büyük önem kazandı” dedi.

‘ANKARA HALKININ SEÇİMİNE SAYGI GÖSTERDİK’

Aydın, Yazıbeyli ve Saray mahallelerinde 3 köprülü kavşak ve yolun bir kısmını genişleterek 2021 yılında hizmete açtıklarını belirten Uraloğlu, “Şimdi Veteriner kavşağının da dahil olduğu 14 kilometrelik kısmı, ardından Bitik ve Yol’u bitiriyoruz. İmrendi kavşaklarını hep birlikte trafiğe açtık. Temelde burayı da trafiğe açtık, bugün de trafiğe açtık.” Töreni düzenliyoruz. Böylece yolumuzun 18 kilometrelik kısmını, farklı kotlardaki 6 kavşağı tamamlayarak hizmete açtık. Geri kalanını da inşallah 2024 yılında tamamlayıp trafiğe açmayı planlıyoruz. Tabii sadece Kahramankazan’a Ankara’da mı hizmet veriyoruz? Biz aslında Ankara’nın 6 bölgesiyiz. Milyonlarca nüfusa hizmet veriyoruz. Ankara-Eskişehir-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattını hayata geçirdik. Geçmişte ne demiştik: Konya’ya gitmek 6 saat sürüyor. Artık gitmek 3 saat bile sürmüyor. En son Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattını hayata geçirdik. Ankara’da 2019 yılından bu yana özellikle metrolarla ilgili durdurduğumuz metro inşaatlarını hatırlıyor musunuz? Hatırlamıyorsun. Neden; “Çünkü biz Ankara halkının tercihine saygı duyduk ve hizmet etmeye devam ettik” dedi.

‘KIZILAY-ESENBOĞA METRO HATTINI PROGRAM İÇERİĞİNE ALDIK’

Ankara halkının tercihine saygı duymaya bundan sonra da devam edeceklerini belirten Uraloğlu, şöyle konuştu: “Ama şunu söylüyoruz; ‘Ankara’ya daha iyi hizmet verebilmek için Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışmamız gerekiyor. İşbirliği yapmamız gerekiyor. Bu hizmetleri artırmamız lazım.’ O nedenle Turgut Altınok kardeşim, Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu anlamda takdir ettiği bir süreçte Büyükşehir Belediye başkan adayımız oldu. İnşallah o da bizim başkanımız olur. Biz buna inanıyoruz. Bu düşünceyle yola çıktık ve gücümüzü katlayarak devam edeceğiz. Ankara’ya servisler yaptık. Birçok metro hattı açtık. Sincan’a hizmet verdik. “AKM-İstasyonu’nu açtık. Artık Kızılay-Esenboğa sınırını da 2024 Yatırım Programına dahil ettik. Biz de bunu planlıyoruz. İnşallah kısa sürede ihaleyi gerçekleştireceğiz” dedi.

kargi-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu