Haber

Botsvana Türkiye’ye Başsağlığı Diledi

GABORONE, 14 Şubat (Xinhua) — Botsvana Cumhurbaşkanlığı İşleri, Yönetişim ve Kamu Yönetimi Bakanı Kabo Morwaeng Pazartesi günü Botsvana’daki Türk büyükelçiliğini ziyaret etti. Bakan, 6 Şubat’ta Türkiye ve Suriye’yi vuran iki güçlü depremin ardından Türk halkına başsağlığı diledi.

Botsvana halkı adına başsağlığı dileklerini ileten bakan, binlerce kişinin hayatını kaybettiğini, bazılarının yaralandığını ve bazılarının kayıp olduğunu görmenin yürek burkan bir durum olduğunu söyledi.

Bakan, “Türkiye yıkıcı ve üzücü bir olaydan geçiyor. Bize düşen görev, taziyelerimizi paylaşmak, ne kadar üzgün olduğumuzu belirtmek ve güçlü ikili ilişkilerimizden dolayı ihtiyaç duydukları yardımı almaları için mücadele etmektir.”

Türkiye’nin Botsvana Büyükelçisi Ahmet Akay da yardımlarla ilgili son gelişmeleri paylaşarak, uluslararası toplumun Türkiye’ye yeni yardımlar yaptığını, yardıma 70’e yakın ülkenin katıldığını ve depremden etkilenen 10’a yardım yapıldığını söyledi. Akay, hayatta kalanları bulmak ve ulaşılması zor yerlere ulaşmak için 10 bin arama kurtarma çalışanının deprem bölgelerinde görev yaptığını bildirdi.

Son resmi verilere göre, 6 Şubat’ta Türkiye ve Suriye’yi sallayan iki güçlü depremde 31.643 kişi hayatını kaybetti ve 80.000’den fazla kişi yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu