Haber

CHP’de olaylı seçim: Partililer yeni seçilen cumhurbaşkanını istifaya davet ediyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Teşkilatı üyeleri, seçimde genel başkan seçilen Adil Demir’in partide hiçbir rolü olmadığını ve kendisini tanımadıklarını öne sürerek yeni cumhurbaşkanını istifaya davet etti.

CHP İl Başkanı Ümit Özer’in milletvekili adayı adaylığı için istifa etmesinin ardından bugün yeni lider seçimi yapıldı. Kayseri İl Başkanlığı’nda 2 adayın yarıştığı seçimde; Yönetim kurulundan en çok oyu alan Adil Demir başkan seçildi. Gergin başlayan seçimde, geçtiğimiz günlerde partiden istifa eden eski İl Başkanı Ümit Özer’in seçimin yapıldığı toplantı salonunun önünde durması partililerin tepkisini çekti. Partililer, eski lider Özer’e partide çalışmış ve parti içinde bilinen birinin cumhurbaşkanı seçilmesi gerektiğini söyleyerek tepki gösterdi. CHP Kayseri İl Sekreteri Zeki Özkan’ın ‘Yönetim istifa’ ve ‘Bu başkan kimdir’ açıklamasına üyeler birlikte tepki gösterdi. Bilmiyoruz, elinizi kaldırın’ diye sloganlar attı.

CHP Kayseri İl Başkanı Adil Demir, partililere ‘Arkadaşlar bu tür davranışlarla partimize zarar veriyorsunuz’ diyerek, “İçeride Niyazi arkadaşımızla bir yarışa girdik. Üye arkadaşlarımız bizi layık gördüler. Bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. .Çok demokratik bir yarıştı.konuştu.

Cumhurbaşkanı Adayı Niyazi Ünalmış da seçim sonucunun hayırlı olmasını dileyerek, “Dün itibariyle açıklanan ve bugün yapılması planlanan il seçimini gece saat 12’de öğrendim. Demokratik hakkımı kullanarak, İl başkanlığına adaylığımı hem kamuoyu nezdinde hem de il başkanına verdiğim dilekçe ile ilan ettim. Seçim sonucunda Adil Bey’in vilayet başkanı olarak atandığını öğretmenimden duydum. Seçimin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Kibir abideleri, insanlara dokunamayan insanlar”

Adil Demir’in genel başkan seçilmesine karşı çıkan partili Ahmet Özkan, “İktidara yürüyen bir parti olarak bugün son nokta konuldu. Kibir abideleri, insana dokunamayan insanlar. Maalesef insanlarla bütünleşen, yeni yönetim tarzını bugün ortaya koyan, Kayseri’de bizi en küçüğü yapan, “Ama burada gördüğünüz insanlar CHP’yi iktidara taşıyacak. Bu arkadaşlara kesinlikle güveniyorum. Biz tabanız, biz halkız, biz üyeyiz ama hepimiz partimizin genel başkanının arkasındayız. İstedikleri kadar kendilerini seçsinler” dedi. – KAYSERİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu