Haber

Diyarbakır ve Mersin’de PKK/KCK operasyonu: 3 tutuklama

Terör örgütü PKK/KCK’nin kentsel yapılanması YPS’ye yönelik Diyarbakır ve Mersin’de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ‘Demhat’ kod adlı sözde sorumlu Ö.Ç.’nin de aralarında bulunduğu 5 şüpheliden 3’ü tutuklandı.

Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM), Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı TEM Şube Müdürlüğü ve Milli İstihbarat (MİT) Müdürlüğü’nün koordineli çalışmaları sonucunda, Diyarbakır’da 6 farklı noktaya eş zamanlı operasyon düzenlendi. 26 Ocak’ta Mersin. Operasyonda PKK/KCK terör örgütünün YPS şehir yapılanmasından sorumlu ‘Demhat’ kod adlı Ö.Ç. öldürüldü. ve yapının hücre birimlerinde görev yapan ME, S.Ç., MG ve MSÇ. isimli 5 şüpheli yakalandı.

Ekipler tarafından yapılan incelemelerde, örgütün hücre yapısı olan Ö.Ç.’nin yurt dışındaki PKK/KCK temsilcilerinin talimatları doğrultusunda hareket ettiği ve dağa personel temin ettiği öğrenildi. Örgüt ekibi, hücre yapısındaki diğer teröristlerle birlikte sabotaj/suikast tarzı eylemler gerçekleştirecekleri bilgisini alarak. .

Ayrıca yapılan istihbarat çalışmalarında teröristlerin, sosyal medya platformlarında oltalama yöntemleriyle gençlerin zaaflarını ve motivasyonlarını öğrenip, tuzaklarına düşürdükleri gençleri kullanarak gençlere şantaj, baskı ve tehdit uyguladıkları ortaya çıktı. , ergenlik krizleri ve aileleriyle yaşadıkları olumsuz durumlar. Ekiplerin, PKK/KCK’yi dağ ekiplerine katılmaya ikna etmeye çalıştıkları belirlendi.

Öte yandan PKK/KCK’nin, dağ timlerine katılmaya ikna edilen gençlerin banka hesaplarına para gönderip, daha sonra hukuka aykırı bir şekilde sınırdan çıkarıp terör örgütüne teslim ettiği belirlendi.

Dün Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilen Ö.Ç., MG ve MSÇ. tutuklanırken, ME ve S.Ç. Adlı kontrol kuralıyla serbest bırakıldı. – DİYARBAKIR

uluborlu-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu