Haber

Ekrem İmamoğlu 11 Anaokulu Açıldı, 7 Temeli Atıldı

İBB, ‘150 Günde 150 Proje’ maratonu kapsamında CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Muharrem Erkek ile İBB Lideri Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla 11 kreşin açılışını yaptı ve İstanbul’da 7 Yuva’nın temelini attı. Törende konuşan İmamoğlu, “İşimizi yapmaya devam edeceğiz. Bu sıralamayı değiştireceğiz. Bu toprak cennettir. Bu toprakları halkı için bir cennet haline getireceğiz. Sadece birkaç kişinin kutsandığı bir şehir veya ülke, insanlarını mutlu etmez. İnsanları mutlu eden yöneticiler olmak için kararlılıkla yürüyeceğiz. Bize hukuksuz müdahalelerine karşı onurumuz için sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), “150 Günde 150 Proje” maratonu kapsamında 11 kreşin açılışını yaparak 7 Evler İstanbul kreşimizin temelini attı. Açılışlar ve temel atma töreni; CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Muharrem Erkek, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin katılımıyla Ataşehir’de gerçekleştirildi. Torun, Erkek ve İmamoğlu, protokol için ayrılan alanda anaokuluna giden bir kız ve bir erkekle birlikte oturdu. Törende Ataşehir Esatpaşa, Avcılar Ambarlı, Bağcılar Kirazlı, Bakırköy Şenlikköy, Beylikdüzü Adnan Kahveci, Esenler Yavuzselim, Gaziosmanpaşa Mevlana, Güngören Tozkoparan, Silivri Alipaşa, Tuzla Yayla ve Madenlerde anaokulları açıldı; Arnavutköy Hadımköy, Büyükçekmece Pınartepe, Gaziosmanpaşa Merkez, Pendik Kurtköy, Sultanbeyli Gazi, Sultangazi Gazi ve Ümraniye Aşağı Dudullu mahallelerinde kreşlerin temeli atıldı.

İMAMOĞLU: “LİSTEYE AŞAĞIDAN VE YUKARDAN BAKINCA AYNI ŞİİR OKUMAK GELDİ BANA”

“Listeyi baştan aşağı incelediğimde aklıma şiir okumak geldi” diyen İmamoğlu, açtıkları kreşlerin bulunduğu semt ve mahalleleri şiir tadında okudu. İmamoğlu, “Şiirimiz bu 11 anaokulu üzerine kurulu. Gerçekten bu liste bana bir şiir gibi geliyor ve bir şiir gibi aslında insanlığımı hissettiriyor. Aynı zamanda duygularımı da harekete geçiriyor. Bugün açılışını yaptığımız anaokullarının bu listesi beni çok gururlandırıyor. Çocuklarımızı eşitlemeliyiz. İstanbul’un neresinde yaşarlarsa yaşasınlar, çocuklarımız bu milletin evlatları olduklarını hissetmeli ve onlardan hiçbir şey kaçırmamalıyız.” İBB olarak bu anlamda çok değerli hizmetler sunduklarını vurgulayan İmamoğlu, “Çünkü Cumhuriyet, her şeyden önce çocuklar için eşitlik ve adalet demektir. Bu Cumhuriyet kavramını hissetmemiz gerekiyor” dedi. Türkiye’nin özellikle eğitim anlamında büyük bir eşitlik peşinde olduğuna işaret eden İmamoğlu, “Eğitimde fırsat eşitliği gerçekten yerle bir edildi. Verileri duyar veya görürseniz, kalbinizi acıtır. Öyle boşluklar var ki… Ancak bu ülkenin çocukları eşit olduklarında mucizeler gerçekleştirebiliyorlar. Bugün eşitsizliğin mimarları, devletimizin ve milletimizin bireyleri olarak ülkemizin en üst makamlarına ulaşabilmektedir. Bunun tek sebebi Cumhuriyetin eşitlik ilkesidir” dedi.

“İSTANBUL’U BU AKILDAN KURTARARAK, İSRAF VE İSTİSMAR TAKVİMİNE SON VERİYORUZ”

Ülkeyi yönetenlerin eğitimde yarattığı fırsat eşitsizliğine rağmen İBB olarak çalışmalarını sürdürdüklerini belirten İmamoğlu, Tek bir öğrenciye burs vermemek… En verimli ve en verimli şekilde ulaştırmaya çalışıyoruz. İstanbul’u bu zihniyetten kurtararak, israf ve israf sistemine son vererek, cömert bir bütçe düzenleyerek halkımıza gerçek hizmet. En ücra köylerinden Ataşehir’in göbeğine kadar bu toprakların bütün çocukları, Cumhuriyet çocuklarıdır. Bu vatana ve bu insanlığa hizmet adına, kişisel özellikleri, anneleri, babaları, inançları, siyasi görüşleri ne olursa olsun eşit eğitim fırsatları verilmesi gereken çocuklarımızdır. Bu kötü sürece hiçbir zaman seyirci olmadık. İstanbul’da 150 mahallede 150 kreş açmanın bu ülke için ne kadar değerli olduğunu biliyoruz.”

“BU ÜLKEYİ HALKI İÇİN CENNET YAPACAĞIZ”

Ataşehir de ortada yer alıyor; Kadıköy, Ümraniye ve Maltepe’yi içine alan Dudullu-Bostancı metro hattını 6 Ocak 2023’te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla İstanbulluların hizmetine sunacaklarının bilgisini paylaşan İmamoğlu, konuşmasını şu sözlerle noktaladı: “İşte ne yapıyorum? İşime bakıyorum, işimden bahsediyorum. Onun için biz işimizi yapmaya devam edeceğiz. Bu sıralamayı değiştireceğiz. Bu toprak cennettir. Bu toprakları halkı için cennet kılacağız; 85 milyon, 16 milyon İstanbul’u cennete çevireceğiz. Sadece bazı insanların nimetlerinin nakledildiği bir şehir veya ülke, insanlarını mutlu etmez. İnsanları mutlu eden yöneticiler olmak için kararlılıkla yürüyeceğiz. Hepimizin aziz Türkiye Cumhuriyeti yargısı önünde hesap vermesi âdettir. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin denetim kurumlarına, dürüst müfettişlerine karşı sorumluyuz ve denetlenmekten onur duyuyoruz. Çünkü bu, misyonumuzun bir parçası; ancak evrensel hak, hukuk ve adalet ilkelerinin uygulanması şartıyla. Aksi halde hukuksuz müdahalelerine karşı onurumuzu sonuna kadar vermeye devam edeceğiz. Allah şahit, hemşehrilerim de şahit; Eksiklerimiz olabilir, kusurlarımız olabilir. Ancak tek bir kişinin hakkını çiğneyecek hiçbir şey yapmadık, yapmayacağız. Yani kimsenin hakkına tecavüz etmeyeceğiz, 16 milyon vatandaşımızın da hakkına tecavüz etmeyeceğiz. Çok açık. Bu anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Endişelenme. Yüzün gülsün. Çocuklarımızın her geçen umudu büyüsün. Gençlerimizin umudu günden güne büyüsün. Anneler ve babalar, geleceğe umutla bakın. Büyümek. Çok güzel bir yıla giriyoruz. Şimdiden yeni yılınız kutlu olsun. 2023 yılında, Cumhuriyetimizin 100. yılında her şey çok güzel olacak.”

ERKEK: “BU ADALETSİZ DÜZENİ BİRLİKTE DEĞİŞTİRECEĞİZ”

TORUN: “İSTANBUL DAHA GÜZEL HİZMETLERLE KARŞILAŞACAK”

“Çok anlamlı ve güzel bir açılışın içindeyiz” diyen Erkek, “İstanbul Büyükşehir Belediyemiz 16 milyon İstanbulluya hizmet veriyor. Halkın kaynaklarını halkla buluşturur. Ve aynı zamanda büyük bir hak, hukuk, adalet ve onur mücadelesi veriyor. Ekrem Başkanımızı bu mücadelede asla yalnız bırakmayacağız. Çocuklarımızın geleceği için bu adaletsiz düzeni hep birlikte mutlaka değiştireceğiz” dedi. Geçmişte İBB’nin tek bir kreşi olmadığını hatırlatan Torun, “İBB; tek bir yurt yaptırmadı, tek bir öğrenciye burs vermedi. Aslında bu çok maliyetli bir hizmet, büyük bir metropol için değerli bir katkı. Ama şimdi sayın Önderimiz Ekrem Bey 16 milyon İstanbullunun hakkını 16 milyon İstanbulluya verdiği için, belli kiraları kestiği için, taraftara kaynak aktarmadığı için doğal olarak sorunları ön plana çıkarmaya çalışıyorlar. onun. Ne yaparlarsa yapsınlar başarılı olamayacaklar. 16 milyon İstanbullu’nun hizmetinde olacak ve böyle keyifli hizmetlerde tekrar buluşacağımıza inanıyoruz. Her zaman yanınızdayız ve İstanbul’un daha keyifli hizmetlerle buluşacağına inanıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Torun, Erkek, İmamoğlu, İlgezdi, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, CHP milletvekilleri Sibel Özdemir, Mahmut Tanal ve bağışçılardan oluşan heyet tarafından kurdele kesimi yapıldı.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu