Haber

Eski CIA çalışanı, görev yaptığı ülkelerde birden fazla kadına cinsel saldırıda bulunmaktan suçlu bulundu

ABD Adalet Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, eski CIA çalışanı Brian Jeffrey RaymondFederal mahkemede görülen davada kendisine yöneltilen suçlamaları kabul ettiği belirtildi.

47 yaşındaki Raymond 2006 ile 2020 arasındaMexico City ve diğer yerlerde büyükelçiliğin kiraladığı konutlarda çok sayıda kadına cinsel saldırıda bulunduğu kaydedildi.

Raymond’un itirafları arasında en az 28 kadının ‘bilinçsiz olduklarında veya rıza veremedikleri durumlarda izinleri olmadan’ video ve fotoğraf kayıtlarını çektiği de yer aldı.

Raymond’un Adalet Bakanlığı’na hatasını itiraf etmesi üzerine varılan anlaşmaya göre, 24 ila 30 yıl arası hapis cezasıYargılanacak ve kurbanlarına zorunlu tazminat ödemek zorunda kalacak.

Çeşitli ülkelerdeki görevi sırasında kadınlara ilaç vererek cinsel tacizde bulunmaktan suçlu bulunan Raymond’a hapis cezası 18 Eylül 2024’teDuruşmada belirlenecek.

Raymond aleyhindeki soruşturma, 2020 yılında Raymond’un Mexico City’deki ikametgahının balkonundan çıplak bir kadının atılmasıyla başladı. yardım için çığlık atarkenGörüldükten sonra başladı.

yakutiye-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu