Haber

İngiltere’de sığınmacılar için gemiye bindirilecek ilk grup

Mültecilerin İngiltere’de kalacakları ‘Bibby Stockholm’ gemisine yerleştirilecek 50 kişilik ilk grubun bu hafta içinde geminin bulunduğu Portland Adası’na getirilmesi bekleniyor.

Ülke basınında yer alan haberlere göre, 50 kişilik ilk sığınmacı grubunun bu hafta Portland Adası’na varması ve sığınma taleplerinin işleme alınması sırasında kalacakları “Bibby Stockholm” gemisine yerleştirilmeleri bekleniyor.

Önümüzdeki haftalarda planlama doğrultusunda 500 sığınmacının tamamının gemiye yerleştirileceği tahmin ediliyor.

Gemi, yerel halk ve insan hakları grupları tarafından protestolarla karşılandı.

En az 18 ay boyunca 500 mülteciyi barındıracak 222 odalı gemi, geçen hafta Dorset’in güney kıyısındaki Portland Limanı’na ulaştı. Gemi, yerel halk ve insan hakları grupları tarafından protestolarla karşılandı.

Hükümet, gemide barındırılacak kişilerin yalnızca İngiltere’ye yasadışı yollardan giren 18 ila 65 yaş arası yetişkin erkeklerden oluşacağını belirtmişti.

İngiliz hükümeti yaptığı açıklamada, şu anda ülke çapındaki otellerde yaklaşık 51.000 sığınmacının bulunduğunu ve bunun vergi mükelleflerine günde yaklaşık 6 milyon sterline mal olduğunu söyledi.

Ülkedeki göçmen yanlısı STK’lar ve insan hakları örgütleri, mültecileri gemilerde barındırmanın “insanlık dışı” olduğunu savunuyor.

haber-ulus.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu