Haber

KHK ile ihraç edilen Aysun Gezen göreve iade edildi.

1 Eylül 2016’da çıkarılan 672 sayılı KHK ile Ankara Üniversitesi’nden ihraç edilen eski KESK Eş Genel Başkanı ve akademisyen Aysun Gezen, ihraç edildikten yaklaşık 7 yıl sonra Ankara 21. İdare Mahkemesi tarafından göreve iade edildi.

Anayasa Mahkemesi, son kararında kamu hizmetinden ihraç, pasaport ve unvanın iptalini Anayasa’ya aykırı bulmuş, “terör örgütüne üye olma” kararı yerine “sendika” ile suçlamıştı.

İade kararının ardından BirGün’e açıklama yapan Gezen, “1 Eylül 2016’dan bu yana bize verilen süreç, hiçbir somut delil olmaksızın tamamen soyut gerekçelerle KHK listelerine ismimizin yazılması çok ciddi bir hukuksuzluktur” dedi. Başından beri.Uzun bir haksızlık dönemi yaşadık.Bu süreç telafi edilmese de haksızlığı giderecek bir karar verildi.Mahkemenin bu kararı baştan beri söylediğimizi doğrulayan bir karardır. ”

Doç. Mart ayında Dr. Nilgün Fazilet, Ekin Değirmenci, Burcu Yılmaz, Metin Altıok, Emine Taraftan Pehlivan, Yaşar Akdağ ve Vahdet Mesut Ayan da görevlerine iade edildi. Ocak ayından bu yana Özdemir Aktan ve Dr. Dinçer Demirkent ile birlikte 21. İdare Mahkemesi’nin görevlerine iade kararı verdiği KHK’li akademisyen sayısı 10’a ulaştı.

Öte yandan akademisyenler Funda Şenol Cantek, Tezcan Durna, Nail sıkıntılı ve Can Irmak Özinanır’ın OHAL Komisyonu’na yaptığı olumsuz başvuruların ardından Ankara 21. İdare Mahkemesi Cantek, Durna, Kaygılı davalarında ihlal kararı verdi. ve Özinanır ve akademisyenlerin üniversitedeki eylemleri. İşlerine geri dönebilecekleri açıktı. (KAYNAK)

tercan-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu