Haber

Kuzey Ankara’da 20 Bin Arazi Sahibine Tapuları Dağıtıldı… Mansur Yavaş: “Burasının Çehresi Yakında Değişecek, Çok Değerli Bir Bölge Olacak”

Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Bölgesi’nde yer alan Altındağ ilçesine bağlı Solfasol, Baraj ve Yıldıztepe mahallelerinde yaklaşık 20 bin arsa sahibine yeni tapuları dağıtıldı. Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, “Yeni tapularımız yıllardır umutla bu anı bekleyen sizlere, ailelerinize, yakınlarınıza, ilçemize ve Ankara’ya hayırlı olsun. Burası yakın zamanda değişecek ve çok pahalı bir bölge haline gelecek” dedi.

Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Alanı’nın 2. etabında yer alan Solfasol, Baraj ve Yıldıztepe mahallelerinde yıllardır çözülemeyen imar sorunu ABB’nin eylemiyle çözüldü. Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Alanı Altındağ etabında hak sahiplerinin uzun süredir devam eden sorununun çözülmesinin ardından ABB Başkanı Yavaş’ın katılımıyla tapu dağıtım töreni düzenlendi. ANFA Altınpark Fuar Merkezi’nde Yavaş’ın ev sahipliğinde düzenlenen tapu dağıtım törenine ABB Meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, muhtarlar ve hak sahipleri katıldı.

Daha önce bölge halkıyla bir araya gelerek vatandaşların talep ve sorunlarıyla ilgilenen Yavaş, söz konusu bölgede yaşanan sorunları ABB Meclisi’ne taşıdı. Yeni imar planı 6 Temmuz 2021’de TBMM tarafından onaylandı ve 27 Kasım 2021’de kesinleşti. Parselasyon çalışmaları sonucunda yeniden parsel büyüklükleri belirlendi.

Törende bir konuşma yapan Yavaş, tapu sevinci yaşayan vatandaşlara şöyle seslendi:

“BİR ŞEHİRDEKİ EN BÜYÜK PROJE O ŞEHİRDE YAŞAYAN İNSANLARIN MUTLULUĞU VE HUZURUDUR”

“Yaklaşık 4 yıl önce göreve talip olduğumuzda Ankara’daki belediyecilik anlayışını değiştireceğimizin sözünü vermiştik. Sadece vatandaşlarımızın zaruri ihtiyaçlarına göre çalışmalar yaptık. Bu çalışmaları yaparken hiçbir zaman ayrım gözetmedik. Kimseyi ömrüne, siyasi görüşüne, mahallesine, mahallesine göre.Hepsine hizmet ettik.İnsanları ayırmaya değil, kimin derdi, derdi varsa çözmeye geldik.Gereksiz işlere, çöp projelere zaman ayırmadık. Gereksiz harcama yapmayın.Bizden şifa bekleyen herkese ulaştık.Çünkü biliyoruz ki bir şehirdeki en büyük proje o şehirdedir.Yaşayan insanların mutluluğu ve huzurudur.

“YENİ İMAR PLANI İLE TÜM SORUNLAR ÇÖZÜM OLDU”

350 hektarlık alanda 20 bin malik olan alanın planını tamamladık, tapu dağıtımlarını yapıyoruz. 2017 yılında bölgemiz için yapılan ilk imar planı vatandaş odaklı bir imar planı değil, belediye ve TOBAŞ odaklı bir imar planıydı. Bu durum müteahhit ile anlaşmanızı imkansız hale getirdi. Bu yerler senin terin. Bölgede şu ana kadar planlı bir yapılaşma olmamıştır. Sorunlar gün geçtikçe artıyordu, altyapı sorunları çözülemezdi. Şimdi yeni imar planı ile tüm bu sorunların analiz edildiğini memnuniyetle belirtmek isterim.

“SÖZÜMÜZÜ TUTMAKTAN MUTLUYUZ”

Kadastro ve tapu işlemlerini bir gün bile beklemeden başlatıp bitirdik ve işte tapu dağıtım töreninde sizlerle birlikteyiz. Sözümüzü tuttuğumuza sevindik, sizin adınıza da sevindik. Bu sorun Ankara’nın her yerinde var. Bugün belediye de hak sahiplerine kira yardımı yapıyor. Verdiği kira o kişinin derdini çözmez, belediyeye büyük zarar verir. Maalesef belediyenin parası çöp projelerine aktarıldı. Buradaki vatandaşların evleri teslim edilmedi. Biz de onlar üzerinde çalışıyoruz. Belediyenin ne kadar borcu olursa olsun, eskiden de olsa belediyenin namusudur. Borçlu ise borcunu öder. İnşallah görev süremiz boyunca Ankara’da bu konuda mağdur bırakmama niyetindeyiz.”

“BU BELEDİYENİN SAHİBİ GERÇEKTE HALKIN SAHİBİDİR”

ABB’nin vatandaşların hak kaybı yaşamaması için 82 dönümlük faydalı alanı feda ettiğini sözlerine ekleyen Mansur Yavaş, “Çünkü bu belediyenin asıl sahibi halkın kendisi, sizler halksınız. Yeni tapularımız sizler için. ,aileleriniz,akrabalarınız yıllardır umutla bu anı bekleyenler.İlçemize ve Ankara’ya hayırlı olsun.İnşallah yakın gelecekte buranın çehresi değişir ve çok değerli bir bölge haline gelir. dedi.

VATANDAŞLARDAN MANSUR YAVAŞ’A TEŞEKKÜR

ANFA Altınpark Fuar Merkezi’nde düzenlenen tapu tapu törenine katılan Solfasol, Baraj ve Yıldıztepe Mahallesi sakinleri duygu ve düşüncelerini şu sözlerle dile getirdiler:

Mehmet Gürbüz (Ankara Kuzey Kenti Hak Sahipleri Kentsel Dönüşüm Projesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı):“Sayın Mansur Yavaş Başkanın gelmesiyle 2019 sonrası tekrar sürece alındı. Mansur Başkanın titizliği ile bu proje istediğimiz seviyede gerçekleşti ve bugün bahtsızlığımızın yıkıldığı gün. bu tarihin hepimiz için hayırlı, uğurlu ve bereketli olması dileğiyle, çarpık inşaattan modern inşaata geçtiğimizin simgesi haline geliyor.

İnanç Alanı: Yıllardır tapuların dağıtılmasını bekliyoruz. Bugün tapumuzu alacağız. Çok memnun olduk.

Satılan Ambalaj: Tapumuzu aldığımız için çok heyecanlıyız. Mansur Başkanımıza teşekkür ederiz.

Ergün Polat: Yıllardır tapuları bekliyoruz. Mansur Başkanımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Kadir Doğar:Yıllardır çözülemeyen tapu sorununu çözen Başbakanımız Mansur Yavaş’tan Allah razı olsun.”

Ragıp Kalkanı: Solfasol Mahallesi’nde oturuyorum. Daha önce köyümüzün bir bölümü ilk etap olarak bir projeye girdi. O projede çok acı çektik. Başkanımız Mansur Bey seçildikten sonra evimize gelerek misafirimiz oldu. Bizi yerine oturttu, çayımızı içti. Bize ‘Sizin için ne yapabilirim? Sorunlarımızdan da bahsettik. Sayın Cumhurbaşkanı geldi bir buçuk yıl içinde 80 dönüm, 60 dönüm, 40 dönüm ve 37,5 dönümlük arazileri 5 dönüm, 3 dönüm ve 2 dönüm olarak imar etti. Tanrı onu korusun. Mansur Bey sayesinde mülkiyeti yaşadık.

Abdülkadir Akay: Hak sahipleri olarak çok memnunuz çünkü çok uzun bir süreçten geçtik. Son inşaat ile imar çalışması sonucunda hak sahipleri müteahhit ile anlaşarak istedikleri kaideler üzerinde konut sahibi olabilecekler. Bu bizim için çok değerli. Bundan çok memnunuz.

soma-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu