Ekonomi

Mattel’in Dördüncü Çeyrek Kârları Beklentileri Karşıladı Ancak Hisse Senedi Güçlü Kâr Tahminiyle Yükseliyor

Mattel (MAT) dördüncü çeyrek için beklenenden düşük kar ve satış bildirdi ancak 2024 mali yılı için olumlu kar varsayımı yaptı.

Şirketin hisseleri piyasanın kapanmasından sonraki dönemlerde %0,2 oranında artış gösterdi.

Oyuncak üreticisi, dördüncü çeyrekte hisse başına kazancının (EPS) 0,29 dolar olduğunu ve bu rakamın ortalama analist tahmini olan 0,33 doların altında olduğunu bildirdi. Satışlar, beklenen 1,66 milyar doların gerisinde kalarak 1,62 milyar dolara ulaştı.

Şirket, dördüncü çeyrekte toplam 1,84 milyar dolarlık fatura kaydetti; bu rakamın 763,1 milyon doları oyuncak bebek segmentinden geldi. Bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre %29’luk bir artışı temsil ediyor ve beklenen 730,8 milyon doların üzerinde.

Düzeltilmiş brüt kar marjı, geçen yılın aynı dönemindeki %43,1’den %49’luk beklentilerin biraz altında, %48,8’e yükseldi.

Faiz, vergi, amortisman ve amortisman öncesi düzeltilmiş kazanç (FAVÖK), önceki yıla göre %48’lik güçlü bir büyüme göstererek 234 milyon dolara ulaştı, ancak öngörülen 246,4 milyon doların altında kaldı.

Bir sonraki mali yıl için şirket, düzeltilmiş EPS’nin 1,35 ile 1,45 dolar aralığında olmasını bekliyor; bu da iddia edilen 1,37 dolar ile aynı doğrultuda.

Mattel projeleri brüt kar marjını %47,9 varsayımının biraz üzerinde, %48,5 ila %49 aralığında olacak şekilde ayarladı. Şirketin düzeltilmiş FAVÖK tahmini 987,3 milyon $’a kıyasla 975 milyon $ ile 1,03 milyar $ arasındadır.

Ayrıca şirket, toplam 203 milyon dolarlık satın almanın ardından 2023 yılında 1 milyar dolar değerinde hisse geri alım programı duyurdu.

Mattel Chief, “Son çeyrekte satışlarda ve kârda çift haneli büyüme gördük. Yıl boyunca satış noktası işlemlerini artırdık, önemli miktarda nakit akışı sağladık ve Büyüme için Optimizasyon girişiminden kaynaklanan maliyet tasarrufu hedefimizi aştık” dedi. Mali Memur Anthony DiSilvestro.

“İleriye baktığımızda, kârlı büyümeyi hedefleyen yeni bir maliyet azaltma planı başlatıyoruz ve kârlılığı artırmayı ve 2024’te hisse geri alımlarına devam etmeyi bekliyoruz.”

Bu makale yapay zekanın yardımıyla üretilmiş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

beydaghaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu