Haber

Muğla Seydikemer’de yeni okulun temeli atıldı

16 derslikli Seydikemer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin temel atma töreni Muğla’nın Seydikemer ilçesinde gerçekleştirildi.

Menekşe İlçe Okullar Bölgesi’nde düzenlenen törende öğrenciler halk oyunları sergiledi.

Törende konuşan Muğla Valisi İdris Akbıyık, eğitime ve insanlığa yapılan yatırımları geleceğe yapılan en değerli, en pahalı ve uzun vadeli yatırımlar olarak gördüklerini söyledi.

Geleceğin teminatı olan çocukların kaliteli ve donanımlı eğitim kurumlarında en keyifli şekilde yetişmelerinin öncelikli hedef olduğunu vurgulayan Akbıyık, “Devletimizin ve hükümetimizin sağladığı kaynakları bu amaçla kullanıyoruz. Eğitimi en yeterli ve verimli şekilde verelim.Muğla’daki okullarımızın fiziki yeterliliğini her geçen gün daha üst seviyelere çıkarmak için çalışıyoruz.” “Çok çalışıyoruz. Özellikle son yıllarda hem devletimizin hem de hayırseverlerimizin katkıları sonucunda önemli sayıda yeni okul yapıldı, mevcut okullarımız da fiziki olarak yeniden düzenlendi. Muğla’da da bu konuda gayret gösteriyoruz. Okullarımızın fiziki yeterliliğini her geçen gün daha üst seviyeye çıkarıyoruz.” dedi.

Muğla’da 98 derslikli okulun inşaatının geçen yıl 7 projeyle tamamlanarak eğitime hazır hale getirildiğini belirten Akbıyık, 2024 yılında ve önümüzdeki yıllarda 372 derslikli bir okulun 24 projeyle eğitim camiasına kazandırılacağını kaydetti. yıllar.

Akbıyık, temeli atılan ve yaklaşık 50 milyon lira harcanan okul hakkında şu bilgileri verdi:

“İnşaat tamamlandığında bodrum dahil 4 katlı, 16 derslikli, 80 kişi kapasiteli çok amaçlı salonu, kütüphanesi, görseli olan, çağın gereklerine uygun modern bir okul olacak. sanat atölyesi, spor salonu, bilgisayar sınıfı, müzik sınıfı, fizik ve biyoloji laboratuvarı, idari birimler ve diğer mekanları en kısa sürede öğrencilerimize tanıtacağız.”

Törende AK Parti Muğla milletvekilleri Yakup Otgöz ve Kadem Mete, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ve Seydikemer Belediye Başkanı Bayram Belediye Başkanı Akdenizli de konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi.

Törene Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, AK Parti İl Başkanı Gültekin Akça, MHP İl Başkanı Oğuz Akarfırat, Cumhur İttifakı Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın ve davetliler katıldı.

kosk-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu