Teknoloji

Nvidia CEO’su yapay zeka korkularının abartıldığını düşünüyor

Nvidia CEO’su Jensen Huang Ekonomik faydalardan en kısa sürede faydalanabilmek için ülkeleri bir an önce kendi yapay zeka altyapılarını kurmaya davet etti. Huang, yapay zekayla ilgili kaygının “insanları korkutma ilgisinden” kaynaklandığını ve yapay zeka düzenlemeleri oluşturmanın, arabalar ve uçaklar gibi diğer tarihi yenilikler için düzenlemeler oluşturmaktan daha zor olmayacağını söylüyor.

Huang, ülkeleri kendi yapay zeka altyapılarını oluşturmaya teşvik ederek hem ekonomik fayda elde edeceklerini hem de kişisel kültürlerini koruyacaklarını söylüyor.

Yapay zeka çiplerinin geliştirilmesinde ve satışında öncü haline gelen Nvidia’nın hisse değerleri yeni zirvelere ulaşırken Huang, ülkeleri ekonomilerine fayda sağlamak için yapay zeka hesaplama verimliliğindeki hızlı artıştan yararlanmaya zorluyor.

CEO, “Geri kalan kısım gerçekten inisiyatif almak, sektörünüzü harekete geçirmek, altyapıyı mümkün olan en kısa sürede oluşturmak size kalmış” dedi. “Başkalarının bunu yapmasına izin veremezsin. İnsanları bu yeni teknoloji konusunda korkutmak, bu teknolojiyi gizlemek, diğer insanları bu teknoloji hakkında hiçbir şey yapmamaya teşvik etmek ve bunu yapmaları için onlara güvenmek konusunda bir miktar ilgi var. “Bence bu bir hata.”

Geçtiğimiz yıl yapay zeka düzenlemeleri pek çok ülkenin gündeminde üst sıralarda yer aldı; şirketler ve hükümetler, kendilerini ve başkalarını teknolojinin potansiyel suiistimalinden korumak için mevzuat ve protokoller imzaladı. Nvidia, Çin hükümetinin teknolojiyi askeri yeteneklerini geliştirmek için kullanmaya çalıştığı korkusu nedeniyle ABD ihracat kontrolleri tarafından bazı üst düzey AI bilgi işlem çiplerini bloke etti. Ancak Huang, Dünya Hükümetleri Zirvesi’nde bu konuya değinmedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu