Ekonomi

Ödeme sektöründe faaliyet gösteren altcoin projesi büyük bir duyuruya hazırlanıyor

Investing.com – Kripto endüstrisinde ödeme alanında faaliyet gösteren ve bu alanda lider Blockchain şirketi DalgalanmaStellar’ın en büyük rakibi geçen hafta X üzerinde çığır açıcı bir gelişmeye günler kaldığını açıklamıştı.

Bu duyuru XLM’ye olan talebi hızla artırdı ve kripto para birimi geçen hafta piyasadan olumlu bir şekilde ayrılarak %12 artışla 0,13 dolara yükseldi. Çok fazla ipucu içermeyen ancak heyecan yaratan 7 Eylül tarihli duyuruda Stellar’ın 5 gün içerisinde gerçek dünyaya aktarılacağı belirtilmişti. Bu açıklamaya göre grubun, ezber bozan olarak nitelendirdiği gelişmenin ayrıntılarını yarından itibaren sunması bekleniyor.

Ancak Stellar’ın ileriye doğru emin adımlarla ilerlediği görülüyor. Uluslararası ödemeleri daha kolay ve daha uygun maliyetli hale getirme vizyonuna sahip Stellar’ın en bilinen büyük işbirlikçileri arasında yer alıyor. ABD Doları İhraççı Circle’ın yanı sıra uluslararası fon transfer şirketi MoneyGram da var. MoneyGram’ın geçtiğimiz yıllarda Ripple ile değerli bir ortaklığı vardı ancak SEC’in Ripple’a dava açmasının ardından şirket anlaşmadan çekilerek rotasını Stellar’a çevirdi. Geçen ay Stellar Para gramAzınlık hissesini alarak fon transfer şirketiyle bağlarını güzelce güçlendirdi.

Stellar’ın büyük duyurusu heyecanla beklenirken, konuyla ilgili piyasada birçok spekülasyon var. Bunlar arasında en dikkat çekici olanı yakın zamanda sosyal medya platformu X için kripto ödeme lisansının alınması oldu. Elon MuskXLM’nin X’e entegre olabileceği söylentileri var. Ancak bu konuda her iki taraftan da yeterli ipucu gelmediği için XLM yatırımcıları yarın yapılması beklenen duyuruyu sabırsızlıkla beklemeye devam ediyor.

Stellar’ın yapacağı duyurunun boyutuna bağlı olarak XLM hızla yükselebilir ve olumsuz görünümüyle kripto para piyasalarından olumlu bir şekilde ayrışabilir. Ancak duyurunun gecikmesi veya beklentileri karşılamaması kripto paralarda satışların hızlanmasına neden olabilir.

XLM’deki son durum

Yıldız (XLM) şu anda 3,53 milyar dolarlık piyasa değeriyle 19. sırada yer alıyor. Haftaya yüzde 3,5’lik bir çekilmeyle başlayan kripto para, 5 haftalık düşüş serisinin ardından geçen hafta yüzde 12 artışla 0,1348 dolara kadar yükseldi. Bugün bir miktar kârlı satış gören XLM’nin %3,5 düşüşle 0,126 dolar aralığında el değiştirdiği görülüyor.

narmanajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu