Haber

Okan Buruk: “Bu pozisyonlara neden kırmızı kart verilmiyor?”

Galatasaray Teknik Menajeri Okan Buruk, Adana Demirspor maçında kırmızı kart verilmediğini belirterek, “Konyaspor maçında yaşadığımız kırmızı kart olayının aynısını biz de yaşadık. Kırmızı kart verilmeyen pozisyonlar, bu pozisyonlar kırmızı kart mı, değil mi, VAR hakemleri görmediği için cezalandırılır mı?

Spor Toto Muhteşem Lig’in 27. haftasında Galatasaray, evinde Adana Demirspor’u 2-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Menajeri Okan Buruk, “Bugün maça çok iyi başladık. İlk bölümün büyük bölümünde baskı yapan bir gruptuk. Asıl sorunumuz bitmek ve pas vermekti. Maçın ilk yarısında tercihlerini yaptı.”Gitmemize rağmen gerçekten burada bitiremedik. Rakibimiz bu ligde en tehlikeli atak yapan takımlardan biri. 3-4 defa hedefimize geldiklerini gördük. Bir golle sonuçlanabilirdi. Hücumda rakiplerimizden daha yetenekliydik. Bu anlamda biraz daha iyi bitirmemiz gerekiyor. Çok kaliteli oyuncularımız var.” “Özellikle ikinci yarıda oyuncularımız zaman zaman yoruldu. Bugün geç saatlerde ana oyuna giren oyuncuların katkısı değerliydi. Sonucu net bir şekilde etkiledi. Maçı kazanmamızı pekiştirdiler. Bizim için pahalı. Konyaspor maçında yaşadığımız kırmızı kart olayının birebir aynısını yaşadık. VAR devreye girmedi. Açık bir kırmızı karttı. Rakibimiz 10 kişi olacaktı. Bu kırmızı kart verilmedi. Bu durumlara neden kırmızı kart verilmiyor? Bu durumlar kırmızı kart mıdır, değil midir? Arama yapmayan VAR hakemleri cezalandırılır mı? Bu konuda bir merakım var. Kulüp olarak bu durumlarla ilgili bir açıklama bekliyoruz. Muhtemelen Merkez Hakem Kurulu Başkanı bir açıklama yapacak. Genel futbol kurallarında bu durumlar kırmızı kart olarak değerlendirilir. Kazandık, 2-0 kazanmak bizim için önemliydi. Çok iyi bir takıma karşı oynadık. Böyle bir takımı yendikleri için oyuncularımı tebrik ediyorum. Yolumuza devam ediyoruz. Taraftarlarımıza teşekkür ederiz. Onlarla hedefimiz şampiyonluğa ulaşmak” dedi.

Arjantinli futbolcu Mauro Icardi’nin performansı sorulduğunda Buruk, “Icardi bugün gol atamasa da her maçta takım için elinden gelenin en iyisini yaptığını düşünüyorum. Bugün de ön tarafta aktifti. Baskı yaptık. Rakibin üzerine. Bazen gol atamıyorsunuz. Bunu bir düşüş olarak görmüyorum. “Topa ne kadar vurduğumuz da önemli. Rakiplerimiz de buna karşı daha fazla önlem alıyor” yanıtını verdi.

“Bu pozisyonlar hakkında bilgi istiyoruz”

VAR’ın hakemleri arayıp aramadığını merak ettiklerini söyleyen sarı-kırmızılıların teknik direktörü, “Belki bu konuda bir açıklama gelir. Galatasaray’ın Sivasspor deplasmanı ile Beşiktaş’ın Gaziantep FK deplasmanı maçlarının sadece VAR kayıtları var. Açıklandı. Bunun dışında açıklanmış bir VAR kaydı yok. İki “Geçen haftadır VAR hakemleri çağırıyor mu diye hepimiz merak ediyorduk. VAR hakemleri çağırıyor mu, çağırmıyor mu? Hepsini merak ediyoruz. Lale hanım bu konuda bilgi verdi. Bu durumlar hakkında bilgi istiyoruz” dedi.

Maç temposunun önemli olduğunu söyleyen Okan Buruk, “Uzun süredir bu hafta ilk kez tam kadro çalışıyoruz. Midstjö ve Mertens’in dönmesi bizim için önemliydi. Zaniolo’yu deplasmana hazırlıyoruz. Bir yandan 90 dakikayı görecek durumda değil. Bu 90 dakika bizim için bir avantaj. Kupa maçımız var. Bundan sonra tempomuzu artıracağımızı düşünüyorum. Önümüzdeki haftalarda fiziki olarak daha yukarılara çıkacağımızı düşünüyorum” dedi.

“Zaniolo sağ kanadı tercih ediyor”

İtalyan futbolcu Nicolo Zaniolo hakkında da konuşan Buruk, “Uzun boylu ve kaslı bir oyuncu. Performansını artırması zaman alabilir. Baştan beri sağ kanatta değerlendirdik. Yunus saldırısından sonra arkamıza aldık. Bugün daha çok çalıştı, defansı daha uygun hale getirdi. Daha çok tercih ettiği yer sağ kanat. Kanat oyuncusu, “Kanat hücum değil, defansa da gelmeli. Bunun için de yüzde 100 performansına ulaştıktan sonra yapacak.”

“En yakın rakibimiz Fenerbahçe, puan kaybetmelerini bekleyeceğiz”

Fenerbahçe – Beşiktaş derbisini değerlendiren Okan Buruk, “Biz kendi maçlarımıza odaklanıyoruz. Galibiyetten sonra rakibimizin ne yaptığı bizi pek ilgilendirmiyor ama değerli bir maç. Fenerbahçe, Beşiktaş ile sahada oynuyor. .Kıymetli bir maç.İnşallah güzel bir maç olur.En yakın rakibimiz Fenerbahçe.Fenerbahçe’nin puan kaybetmesini bekleyeceğiz, isteyeceğiz” dedi.

“Galatasaray’ın gidişatını bozacak çok şey olabilir”

Takımın kafasını karıştıracak 50 şeyin çıktığını vurgulayan Buruk, “Çünkü onlarla tartıştı, münakaşaya girdi. En son kendisiyle sohbet etmişti. Kerem, Oliveira milli grupta bizimle idman yapıyor. bir kargaşa yaşadılar iyi niyetle kötü niyet bilemeyiz Galatasaray’ın güzel gidişatını bozacak çok şey olabilir oyuncularıma güveniyorum taraftarımız yanımızda onlarla hedefimiz şampiyonluk. Böyle dedikodular çıkacak.Biz buna bayılıyoruz.En son iftar yemeğimizi yedik orda bile ‘Ayrı’ ‘Ayrı ayrı oturuyorlar’.

“Yusuf bizim geleceğimizdir”

Kulübün genç futbolcu Yusuf Demir’e çok yatırımı olduğunu söyleyen Okan Buruk, “Yusuf bizim geleceğimiz. 19 yaşında bir oyuncu. Bu takım kıyasıya yarışıyor. Şansımız Yusuf’ta. Yusuf ne zaman oynama şansı bulsa hep sakat kalıyordu Konya maçı öncesi onu alacaktım son antrenmanı denedi ayağım ağrıyor deyip gitti 45 dakika oynadı Karabağ maçında ayağında ufak bir ağrı vardı.Takımımız bugün çok kalabalıktı.Bugün onu yerleştiremedik.Bu ona yer vermeyeceğimiz anlamına gelmez.Yusuf’a bir şans daha vereceğiz. Kadroda olacak belki şampiyonluk golünü atar bilemezsin Yusuf yıldız oyuncu Barcelona’ya transfer olmuş bir oyuncu Yusuf’a güveniyoruz. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu