Haber

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’dan Faaliyet Değerlendirmesi

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, görevi sırasındaki faaliyetlerini anlattı.

Kentteki bir otelde düzenlediği basın toplantısında Dündar, Kahramanmaraş merkezli depremin ilk yılını geride bıraktığımızı hatırlatarak, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.

Üftade sur duvarının kaymasının ardından bölgede çalışma yürüttüklerini belirten Dündar, “Bütçemizde olmayan, yani stratejik planda hedeflenmeyen o bölgede 65 milyon liralık kamulaştırma harcaması yaparak, Aslında Bursa’nın orada istediği güzel bir hizmetin oluşmasına yardımcı olduk.” söz konusu.

Dündar, tarihi bölgelerde hizmet vermenin zorluğuna dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Projeyi hayata geçirirken sur duvarı korunacak, aslı ortaya çıkacak, çevreye ve tarihi dokuya yakışan çalışmalar yapacaksınız. Konseyin aldığı karar çerçevesinde üniversitelerimizde akademik heyetlerle çalışılacak. Hızlı bir şekilde surları koruyacağız ve orada drenaj çalışmalarını gerçekleştirerek doğal taşlarla güzel bir meydan, doğal taşlarla güzel bir meydan oluşturacağız.” “Meydanla birlikte o tarihi doku içinde güzel bir mekan oluşmasına vesile oluyoruz. Bu proje 3 etapta gidiyor.”

Tarihi dokuyu koruduklarını belirten Dündar, şöyle konuştu:

“Bursa bir tarih şehridir. Tarihi dokuyu yeniden canlandırma konusunda lider belediyemiz Osmangazi Belediyesi’dir. Arkadaşlarımız bizden önce başladı. Irgandı Köprüsü ile başlayan bu süreç, birçok tarihi eserin restorasyonuna vesile oldu ve biz de temizlik çalışmaları, tarihi eserlerin onarımı gibi artık rutin belediye faaliyetleridir. Ortasına girmiştir. Bildiğiniz gibi bu tarihi doku çalışmaları yapılırken çağdaş çizgide tarihi yaşatan bir Panorama Müzesi bulunmaktadır. Bu Şehircilik adına çok yönlü bir konuyu ele aldığımız çok uzun soluklu, uzun soluklu bir proje. Panorama her şeyden önce bir kentsel dönüşüm projesi. “Şehrin eskiyi yenileyerek yenilenmesidir. veya o alanın çökmüş alanı, ona farklı bir konsept kazandırıyor, farklı bir işlev kazandırıyor.”

Başkan Dündar, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları, atletizm salonu ve Osmangazi Meydanı başta olmak üzere belediyenin yürüttüğü diğer çalışmalara da değinerek, “Şehre değer katan dev yapılar inşa ettik. İnşa etmeye devam edeceğiz. 31 Mart’tan sonra büyük işler yapılıyor. Her şey Osmangazi için.” söz konusu.

haber-cay.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu