Haber

Son dakika: Deprem felaketinde ölü ve yaralı sayısı arttı! 2 ilde tamamlanan çalışmalar

FLAŞ HABER… AFAD’ın verilerine göre 6 Şubat Pazartesi günü saat 04:17’de 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkezi Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde olan deprem yerin 7 km altında meydana geldi. Saat 13.24’te, merkezi Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Kahramanmaraş’ta 7,7 ve 7,6’lık iki kuvvetli sarsıntı başta Hatay, Gaziantep, Malatya, Osmaniye, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa olmak üzere birçok ilde hissedildi. Depremin ardından ekipler bölgede yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Deprem bölgesindeki gelişmeleri dakika dakika haberlerimizden takip edebilirsiniz…

CAN KAYBI VE YARALI SAYISINDA ARTIŞ

13.22 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 14 bin 14, yaralı sayısının 63 bin 794 olduğunu açıkladı.

KİLİS’TE İŞLER TAMAMLANDI

12.40 AFAD: Kilis’te ekiplerimiz arama kurtarma çalışmalarını tamamladı. Kilis’te bulunan arama kurtarma ekiplerimiz acil olarak çalışmaların devam ettiği diğer illere sevk edildi.

SARSMA BÖLGESİNDEN 28.044 KİŞİ TAHLİYE EDİLMİŞTİ

11.54AFAD: Bugün saat 11.38’de Kahramanmaraş’ta depremden etkilenen illerden karayolu, demiryolu ve hava yoluyla 28 bin 44 kişi tahliye edildi.

ŞANLIURFA’DA TAMAMLANAN İŞLER

10.50 AFAD’dan yapılan son dakika açıklamasına göre; Depremden etkilenen Şanlıurfa’da arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını duyurdu. Şanlıurfa’daki arama kurtarma ekiplerinin acilen çalışmaların devam ettiği diğer illere sevk edildiği açıklandı.

08.52AFAD, 07.45 prestijiyle Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde 12 bin 873 kişinin hayatını kaybettiğini, 62 bin 937 kişinin de yaralandığını bildirdi.

71 SAAT SONRA KURTARILDI, İLK SÖZLER KALBİ DEĞİŞTİRDİ: YARIN bacımla okulum var

04.25: Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrası arama kurtarma çalışmalarından umut veren haberler gelmeye devam ediyor.

Depremden 71 saat sonra kurtarılan Minik Ahmet Eren’i enkazdan çıkaran ekip personeline. “Abla yarın okul var”Sözleri herkesi duygulandırdı.

CAN SAYISI ARTIYOR

03.25 AFAD’dan yapılan son açıklamaya göre; Saat 03.00 itibariyle 12 bin 391 vatandaşımız hayatını kaybederken, 62 bin 914 vatandaşımız da yaralandı.

İSKENDERUN LİMANINDA ALEVLER YENİDEN YÜKSELDİ

01.47İskenderun Limanı’ndan gece saatlerinde alınan son bilgilere göre alevler yeniden yükseldi.

01.17:  Ticaret Bakanı Mehmet Muş: Bugün çalışmalarımıza devam ettik. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte iş ağırlaşmaya başlar. İlave arama ve kurtarma görevlileri planlanmaktadır. Jandarma birimlerimizden ilave ekipler de buraya intikal ediyor. 10 il etkilendi Dünyada nadiren görülen bir büyüklükte uzun bir süre sürdü. Hava kaideleri ağırdır. Hava koşulları artık ilk günlere göre daha elverişli.

Buna rağmen var gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz. Bir kişiyi daha nasıl alırız, gündemimiz bu. Sahada çalışan çalışanlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Adıyaman ve ilçelerinde enkaz altında kalan vatandaşlarımıza ulaşmak istiyoruz.

“MİLLETİMİZE TAVSİYE EDERİZ”

01.05Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptı. “Merkezde 10 binin üzerinde gönüllü var. 10 binin üzerinde gruplar var. Enkaz kaldırma ve günlük ihtiyaçlar için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. 10 binin üzerinde bölgede asker ve jandarma var. Çaba göstermeye çalışıyoruz. 500’den fazla iş aleti ile Hatay Havalimanı dışındaki havalimanları sağlıklı bir şekilde çalışmaktadır.100 ve üzeri hava posta ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz.

Hatay Havalimanı depremden etkilendi. Parkuru eski haline getirmek için yapılacak işler var. Kazı yapılması gerekiyordu. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı araçlar AFAD denetiminde geldi. Bu tür teknik konuları farklı algılamak ve farklı sunmak muhalefetin işine gelen bir konuydu. Biz onları milletimize havale ediyoruz. Muhalefetin berbat siyasetiyle ortalığı karıştırmaya çalışması burada çalışan herkesi üzdü. En geç pazar gününe kadar pistin çalışmalarını bitirmiş olacağız. İskenderun Limanı’ndaki yangını yoğun bir seferberlik ile bertaraf ettik. Hep birlikte bunun üstesinden geleceğiz.”söz konusu.

MSB: YARALI DEPREM MAĞDURLARININ ANKARA’YA TAHLİYELERİ SÜREKLİ DEVAM EDİYOR

00.36MSB’den açıklama “Hava Kuvvetlerimize ait uçaklarla deprem bölgesinden kurtarılan yaralı vatandaşlarımızı Ankara’ya tahliye etmeye kesintisiz devam ediyoruz. Birlik Zamanı.”ifadeler kullanılmıştır.

DEPREMDE SÖNEN SOKAK LAMBALARINA ELEKTRİK VERİLMİŞTİR

00.28 Deprem nedeniyle elektrik verilemeyen 10 ilin ilçe ve il merkezlerinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Enerji ve Olağan Kaynaklar Bakanlığı verilerine göre elektrik arızalarında 3 bin 32 kişi, doğalgaz arızalarında ise 1749 kişi görev başında.

Ekiplerin çalışması sonucunda kent merkezlerinin sokak lambaları tek tek aydınlatılıyor. AFAD ile uyum içinde yürütülen çalışmalar sonucunda depremden etkilenen 10 ilin ilçe merkezlerinin ana caddelerinde sokak aydınlatmaları yeniden enerjilendirildi. Ekipler kalan alanları aydınlatmak için 7/24 çalışmaya devam ediyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KONUTLARI 1 YIL İÇİNDE BİTİRECEĞİZ

22.35Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, akşam saatlerinde Adana’ya gelerek deprem bölgesinde incelemelerde bulundu.

Burada depremzedelerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Erdoğan, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada “Allah sabır versin diyorum, ölülerimize rahmet diliyorum, yaralılarımıza şifalar diliyorum. Sizler müminsiniz. Dua edeceğiz. Biz kul olarak, devlet olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. İnşallah bu evleri bitireceğiz.” Bir yıl içinde inşallah. Ayrıca ilk etapta orta dönemdeki depremzedelerimize de 10’ar bin TL vereceğiz. Bu süreci güzelliklerle atlatacağız.”söz konusu.

ÇAVUŞOĞLU: CİLVEGÖZÜ SINIR KAPISI AÇILDI

20.56Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada. “Cilvegözü sınır kapısı açık. Suriye tarafında bazı yollarda hasar var. 2 kapı daha açmak için çalışıyoruz. Uluslararası toplumdan yardım talebi geldiğinde Suriye’de kolaylaştırıcı rolü üstleniyoruz. Suriyelileri ihmal etmeyin” dedi.terimleri kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN HATAY SERİYOL’DA SORUŞTURMALAR

20.49 Bugün Kahramanmaraş’a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk olarak Hatay’ın Serinyol bölgesine geldi. Burada yaptığı incelemelerin ardından Atatürk Caddesi Güzelburç Mahallesi’ndeki 600’üncü Toplu Konut’a gelen Erdoğan, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yaklaşık 20 dakika kalan Erdoğan, daha sonra Hatay’ın İskenderun ilçesine geçti. Erdoğan’a incelemelerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş eşlik etti.

20.23TCDD-Türkiye Cumhuriyet Devlet Demiryolları hesabından yapılan açıklamada, “Deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımızın ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla Marmaray banliyö hattımız ve Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattımız 12 Şubat Pazar günü saat 24:00’e kadar 24 saat kesintisiz hizmet verecek.”kelimeler kullanıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu