Haber

Türk Kızılayı 1 milyon hijyen kiti dağıttı

Kızılay’dan yapılan açıklamada, 11 ili etkileyen depremlerin ardından afet bölgesinde günde 3 öğün verilen besin takviyesinin yanı sıra, başta olmak üzere diğer insani yardım malzemelerinin de afetzedelere ulaştırıldığı belirtildi. çadır kentler ve kırsal kesimler. Bu kapsamda battaniye, kışlık kıyafet, ısıtıcı, mama, çocuk bezi, gıda ve hijyen malzemesi dağıtımına yük getirildiği kaydedildi.

Kızılay, çadır kentlerde yaşayan afetzedelerin temizlik koşullarından olumsuz etkilenmemesi için de çaba sarf ettiğini belirterek, Kızılay’ın battaniye, ısıtıcı, gıda kolisi, kuru gıda, hijyen seti ve temizlik malzemeleri dağıttığını bildirdi hem afetten harap olan şehirlerde hem de köylerde.” terimler yer aldı.

Açıklamada, afet bölgesindeki vatandaşlar tarafından Kızılay’a emanet edilen yüzbinlerce modülden oluşan giyim malzemelerinin de afetzedelere teslim edildiği belirtilirken, şu ifadeler kullanıldı:

“Deprem bölgesinde salgın hastalıkların yayılmasını önlemek için büyük çaba sarf eden Kızılay, yaklaşık 1 milyon kişinin ihtiyacını karşılamak için bölgedeki ihtiyaç sahiplerine hijyen kiti, temizlik malzemesi ve sağlık malzemesi dağıttı. Onbinlerce bebek maması ve bezler dağıtılmak üzere bölgeye teslim edildi.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu