Sağlık

AMAÇ, umut zincirinin halkası oldu

ANTALYA (İGFA) –Aferez Merkezleri ve Hematoloji Çalışanları Derneği’nin (AMAÇ) 2023 yılı genel kurul toplantısı Antalya Olympos’ta gerçekleştirildi.

Genel heyete M. Ferdi Nayir yeniden başkanlık ederken, yönetim kurulunda Ali Gül, Cem Perdecier, Haydar Arıkazan, Nebi Toksöz, Şadan Özdemir, Ali Kılınç ve Nihal Kaplan yer aldı.

“BAĞIŞÇI İLE ALICI ARASINDA UYUM OLMALIDIR”

Genel kurul toplantısında konuşan GOAL Lideri M. Ferdi Nayir, “Türkiye Kök Hücre Uyum Merkezi (TÜRKÖK), ulusal ve uluslararası Allojenik Hematopoietik kök hücre taleplerini dünya standartlarında karşılamayı, donör sağlığını korumayı, etik maliyetlere bağlı kalmayı ve kanıtları takip etmeyi amaçlamaktadır. alanındaki tıbbi gelişmelere dayanmaktadır. çerçevesinde ve zamanında kaliteli sağlık hizmeti sunmak amacı ile 2015 yılında kurulmuştur. Kök hücre bağışı için uygun donör bulmak genellikle zordur. İdeal olarak, donör ve alıcı arasında doku tiplemesi adı verilen bir uyum olmalıdır, ancak bu uyum nadiren bulunur ve donör havuzunu genişletmek için daha fazla insanın kaydolması gerekir.” sözlerini kullandı.

Sağlıklı bir donörden alınan kök hücrelerin, hastaları naklederek iyileştirebileceğine işaret eden Nayir, “Amaç Derneği olarak, bu teşkilatta faaliyet gösteren bakanlığımızın kök hücre toplama merkezi ve nakil merkezleri çalışanları ve üyelerimiz bunu aldılar. kutsal görevi bir adım öteye taşıyarak olağan genel kurul toplantımızda üyelerimizle bir araya geldik. Hep birlikte umut olmak için Antalya Kızılay Merkezi ile iş birliği yaparak bağışçı olduk. Üyelerimizle birlikte bu süreçte aktif rol oynamaktan son derece gururlu ve mutluyuz. En yakın Kızılay şubesine başvurarak siz de umutlu olabilirsiniz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu