Haber

Büyük Birlik Partisi: Sivas ve İstanbul ilçelerinden aday göstereceğiz

Mart ayında yapılacak 2024 Yerel Seçimleri siyasetin ana gündemlerinden biri haline gelirken; 2018’den bu yana mevcut olan ittifaklar çatlamaya başladı.

BBP’NİN SİVAS’TAN ÇIKIŞI

Yeniden Refah Partisi daha önce seçime kendi adaylarıyla gireceğini açıklamıştı. Benzer bir açıklama Cumhur İttifakının bir diğer bileşeni olan Büyük Birlik Partisi’nden de geldi.

Haber Global’de yayınlanan Buket Aydın ile Yüz Yüze programına katılımBBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Sivas ve İstanbul’un ilçelerinden aday çıkaracağını duyurdu.

Destici şu ifadeleri kullandı:

“Pazar günü Sivas ve bölge illerimizde aday tanıtım toplantılarımızı gerçekleştireceğiz. 27 Ocak’ta ise İstanbul’un ilçelerindeki belediye başkan adaylarımızı açıklayacağız.

Elbette Cumhur İttifakını önemsiyoruz. Cumhur İttifakı, 15 Temmuz hain FETÖ darbesi gecesi sokakta kurulan bir ittifaktır. Ben o gece sokakta olan siyasi liderlerden biriydim. Bu daha sonra ittifaka dönüştü. 2018, 2019 ve 2023 seçimlerinde.

Biz Sivas’ı istedik ama pazarlıkla değil. BBP tabanının motivasyonunun artırılması gerekiyor. Bu yüzden Sivas’a vererek üs motive olacak. AKP, Sivas adayını açıkladığında kabul edilmediğini gördük ve kendi adayımızı açıkladık.

“Cumhur İttifakı ortağıyla yarışacağız, kim kazanırsa Cumhur İttifakının kazananı olacak.”

AK PARTİ MYK’LI YİNE REFAH’IN ADAYI OLDU

AK Parti’den istifa eden MKYK Üyesi ve eski Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, Refah Partisi’nden yeniden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olurken, Gülpınar’ın adaylığını Fatih Erbakan açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu