Haber

Eskişehir’de 9 hırsızlık olayı çözüldü, 2 şüpheli tutuklandı

Jandarma ekiplerinin Eskişehir’de yürüttüğü çalışma kapsamında yaklaşık 100 bin TL değerindeki ev eşyalarının çalındığı 9 hırsızlık olayı gerçekleştirdiği belirlenen 2 şüpheli yakalanırken, çalınan malzemelerin büyük bir kısmı da ele geçirilerek belediyeye teslim edildi. onların sahipleri.

Edinilen bilgiye göre, Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı JASAT (Jandarma Suç Araştırma Timleri) Dedektif Ekipleri ve Tepebaşı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Tepebaşı Mahallesi’nde 28 Ocak 2024’te meydana gelen ve piyasa değeri 500 bin lira olan çeşitli konut eşyalarının bulunduğu 9 hırsızlık olayıyla ilgili çalışma yaptı. yaklaşık 100 bin TL çalındı. başladı. Yapılan çalışma sonucunda olayları gerçekleştirdikleri belirlenen iki şüpheli ile olaylarda kullanılan aracın plakası tespit edildi. Adı geçen şüphelilerin, 6 Şubat 2024’te Tepebaşı İlçesi Aşağı Söğütönü Mahallesi’nde 4, Bilecik’in Söğüt İlçesi’nde ise 5 hırsızlık olayı gerçekleştirdikleri öğrenildi.

Olayın faillerinin yakalanması ve çalınan malzemelere el konulması amacıyla, şüphelilerin kent merkezindeki evleri ve ek binaları ile olaylarda kullanılan araçta, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda arama yapıldı. İl Jandarma Komutanlığı, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ve Bilecik İl Jandarma Komutanlığı gruplarının desteğiyle. Yapılan arama sonucunda şüpheliler yakalanarak gözaltına alınırken, olaylar sırasında çalınan 5 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, 3 adet pompalı tüfek, 21 adet fişek, 4 adet bıçak, 2 gram bitkisel esrar ve malzemelerin büyük bir kısmı ele geçirildi. ele geçirilip sahiplerine teslim edildi. Aramada ayrıca 1 motosiklet, 1 oto yıkama makinesi, 1 bilgisayar monitörü, 1 çapa motoru, 1 kamp çadırı, 3 elektrikli semaver, 4 matkap, 2 jel akü, 7 taşlama makinesi, 1 motorlu testere, 4 kamera, 2 otomobil ele geçirildi. Lastikler, tarım, inşaat ve hırdavat malzemeleri ile çeşitli ev eşyaları çalıntı sayılarak koruma altına alındı.

Tepebaşı İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemlerin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edilen 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. – ESKİŞEHİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu