Ekonomi

Morgan Stanley, elektrik piyasalarının ‘köşeyi dönmesi’ nedeniyle Keppel hisselerini OW’ye yükseltti

Çarşamba günü, Morgan Stanley, Keppel Corp. (KEP:SP) (OTC:KPELY) hisselerini Eşit Ağırlıktan Fazla Ağırlık’a yükseltti ve fiyat hedefini önceki 6,15 SGD’den 8,18 SGD’ye yükseltti. Şirketin analizi, Keppel Corp. Bu, şirketin, piyasa beklentilerini aşabilecek temettülere ve varlıklardan para kazanmaya yol açabilecek devam eden özsermaye getirisi (ROE) onarım döngüsü ile olumlu bir yolda olduğunu gösteriyor.

Keppell Corp.’un bilançosu, Kovid-19 salgınından bu yana %15 küçüldü ve bu daralmanın %40’ı hissedarlara temettü olarak dağıtıldı.

“Keppel’in 27 milyar S$’lık bilanço büyüklüğü, Kovid’den bu yana %15 oranında küçülmesine rağmen 2018’e kıyasla hala benzer ve bu daralmanın %40’ı temettü olarak ödeniyorboyutunda. Analist, elektrik piyasalarının köşeyi döndüğünü söyledi.

Şirketin, Brüt Taban Alanının (GFA) ve emlak bankası birimlerinin %36-43’ünü oluşturan Çin emlak piyasasındaki riski kalıcı bir engel olarak değerlendiriliyor, ancak halihazırda mevcut hisse senedi fiyatına da yansıdığına inanılıyor. Morgan Stanley, değişen döviz kuru döngüsünün ve yeni projelerin olgunlaşmasının Keppel Corp.’u etkilediğini söylüyor. Bunun para kazanma sürecini hızlandırabileceğini iddia ediyor.

Yatırım firması ayrıca sermaye harcaması yoğunluğundaki azalmanın Keppel Corp’un sermayeyi hissedarlara daha kolay geri getirmesinin önünü açabileceğine dikkat çekiyor. Bu artan sermaye getirisi potansiyeli, şirketin stratejik hamleleri ve enerji ve altyapı şirketi için uygun hale gelen piyasa koşullarıyla tutarlıdır.

InvestingPro İçgörüleri

Keppel Corp (OTC: KPELY), hisse senetlerinin çoğunlukla düşük fiyat oynaklığıyla işlem görmesi nedeniyle yatırımcılar için istikrarın bir işareti oldu. Bu özellik, portföylerinde tutarlılığa değer veren yatırımcılar için bir güvenlik duygusu sağlayabilir. InvestingPro verileri ayrıca Keppel Corp’un 9370 milyon ABD Doları piyasa değerine ve 3,14 gibi çok düşük bir F/K oranına sahip olduğunu ortaya koyuyor; bu da hisse senedinin kazancına göre düşük değerlenmiş olabileceğini gösteriyor.

Şirketin mali sağlığı, 2023 yılının 1. çeyreği itibarıyla son on iki ayda %28,15 brüt kar marjıyla sağlam görünüyor. Bu, Keppel Corp’un satılan malların maliyetini yönetmede ve kârlılığı korumada etkili olduğunu gösteriyor. Ek olarak yatırımcılar, Keppel Corp’un son verilere göre %9,54 gibi yüksek bir temettü getirisi ile 33 yıl üst üste temettü ödemelerini sürdürdüğünü bilerek rahat edebilirler. Bu dengeli temettü ödeme geçmişi, şirketin hissedarları ödüllendirme konusundaki kararlılığının altını çiziyor ve gelir odaklı yatırımcıların Keppel Corp.’u tercih etmesi için ikna edici bir neden olabilir.

InvestingPro’nun Keppel Corp’a verdiği ipuçları arasında analistlerin şirketin gelecek yılki karlılığı konusunda iyimser olduğu yer alıyor. Bu, Morgan Stanley’in şirketin gelecekteki performansına ilişkin olumlu görünümüyle örtüşüyor. Ek olarak Keppel Corp, son üç ayda yatırımcıların inancını ve piyasa ivmesini yansıtan toplam fiyat getirisi %18,27 ile güçlü getiriler elde etti.

Daha fazla bilgi ve ipucu arayanlar için InvestingPro, yatırımcılara bilinçli bir karar verme konusunda rehberlik edebilecek toplam 9 InvestingPro İpucu ile Keppel Corp hakkında daha fazla analiz sunuyor. Bu ipuçlarına ve daha ayrıntılı analizlere erişmek için PRONEWS24Kupon kodunu kullanarak InvestingPro’ya abone olabilir ve yıllık veya altı aylık Pro ve Pro+ aboneliklerinde %10 ek indirimden yararlanabilirsiniz.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

habersurmene.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu