Haber

Gelecek ve Saadet Partisi Manisa’da ortak aday çıkardı

Gelecek ve Saadet Partisi Manisa’da ortak aday çıkardı. Gelecek ve Saadet Partileri ana muhalefet lideri Özgür Özel’in belediye başkanlığına Selçuk Özdağ’ı aday gösterdi. Uzun süredir Manisa’ya aday olacağı konuşulan Selçuk Özdağ, grup toplantısında Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu tarafından açıklandı.

EN SEMBOLİK ADAYIMIZ SELÇUK ÖZDAĞ

Gelecek Partisi olarak yerel seçim adaylarını 24 Şubat’ta açıklayacaklarını belirten Ahmet Davutoğlu, “Birlikte çalıştığımız en sembolik ve en önemli yer Manisa’ydı. Manisa’daki grup başkanımız kardeşimiz, dostumuz Selçuk’tur. Tüm bu 7-8 ay boyunca grubumuzu dirayet ve öngörüyle yöneten Özdağ” dedi. “Manisa’da seçimlere Saadet’in ortak adayı olarak girecek. Allah rahmet eylesin” dedi.

MANİSA’NIN BİR NUMARASI OLACAĞIM

Adaylığının ardından yaptığı açıklamada “Manisa acılarıma annelik yapan şehirdir” diyen Selçuk Özdağ, 12 Eylül ve 28 Şubat süreçlerinde yaşadığı sıkıntıları kürsüden dile getirdi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı olmanın hayali olduğunu söyleyen Özdağ, “Milletvekiliyken beni burada bakan yapmazlar ama Manisa’da bir numara olacağımı ve bunu yapacağımı söylemiştim. Burada herkesin önünde olacağım, büyükşehir belediyesinin lideri olacağımı söyledim.” söz konusu.

HEM ERDOĞAN HEM AKŞENER ADAYLIK TEKLİFİ VERDİ

Açıklamada Manisa halkına şükranlarını ifade eden Selçuk Özdağ, “Geçen sefer Sayın Erdoğan bana sizin adayımız olduğunuzu söylemişti. Daha sonra Meral Hanım bana adaylık teklif etti, şartlar bizi bu günlere getirdi. İnşallah kazanacak.”

GELECEK PARTİSİ MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SELÇUK ÖZDAĞ KİMDİR?

7 Ağustos 1958 Konur’da doğan Selçuk Özdağ, ilk ve orta öğrenimini Ankara İncirli İlkokulu ve Ankara Gazi Lisesi’nde tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümü ve Manisa Gençlik ve Spor Yüksekokulu mezunu olan Selçuk Özdağ, Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı’nda 1997 yılında yüksek lisans, 2003 yılında ise doktora eğitimini tamamladı. Spor Dalları. 2012 yılında Doçent oldu. 1987 yılında meslek hayatına başlayan Selçuk Özdağ, milletvekili seçildiği 2011 yılına kadar çeşitli kurumlarda çalıştı.

Kuruluşunda aktif rol aldığı Büyük Birlik Partisi’nin çeşitli kademelerinde 17 yıl boyunca görev yaptı. Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatının ardından Büyük Birlik Partisi’nden istifa etti. AK Parti Kurucu Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine 11 Haziran 2011 seçimlerinde 24. Dönem Manisa Milletvekili seçildi. Üçüncü kez TBMM’ye giren Selçuk Özdağ 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde Manisa yardımcısı olarak, 12 Eylül 2015’te düzenlenen AK Partisi’nin 5. sıradan Kongresi’nde MKYK üyesi olarak seçildi.

13 Eylül 2019’da AK Parti’den istifa ederek Gelecek Partisi’nin kurucuları arasında yer aldı ve 2023 Genel seçimlerinde CHP listelerinden Gelecek Partisi’ne üye seçildi. 2024 Yerel seçimlerinde Manisa’dan Gelecek-Saadet Partileri tarafından aday gösterildi.

haberhocalar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu