Haber

Hatay’da Sokak Hayvanlarına Farkındalık Yaratmak Amaçlı Doğum Günü Kutlaması

Hatay’da yaşayan Deniz Berber ve Sadık Sezer çifti, sokak hayvanlarına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak amacıyla ‘John’ isimli köpeklerinin doğum gününde hayvanların katılımıyla kutlama düzenledi. Köpek maması ile kaplı pastanın kesildiği ve hayvanlarla halay oynandığı doğum günü partisinde ilginç görüntüler ortaya çıktı.

Defne ilçesinde yaşayan nişanlı çift Deniz Berber ve Sadık Sezer, ‘John’ isimli Pomeranya köpeği için doğum günü partisi düzenledi. Prefabrik iş yerinde düzenlenen doğum günü kutlamasına nişanlı çiftin arkadaşları evcil hayvanları ile birlikte katıldı. Rengarenk görüntülerin ortaya çıktığı doğum günü gününde köpek maması ile kaplı pasta kesilirken, insanlar hayvanlarla dans ederek eğlenceli vakit geçirdi. Unutulmaz görüntülere sahne olan doğum günü partisi katılımcılar için de bir ilk oldu. Berber ve Sezer çifti, yaklaşık 60 sokak hayvanı için mama paketleri hazırlayarak misafirlerin beğenisine sundu.

“Umarım minik dostlarımıza yönelik şiddet ve ötekileştirme son bulur.”

Sokak hayvanlarına yönelik şiddetin arttığı bu dönemde farkındalık yaratmak amacıyla böyle bir kutlama düzenlediklerini belirten Sadık Sezer, “Bugün farkındalık oluşturduğumuz, minik dostlarımızla buluştuğumuz bir gün oldu. Minik dostlarımızı çok seviyoruz. İnşallah Küçük arkadaşlarımıza karşı şiddet ve marjinalleşmenin sona ereceğini. Bundan hoşlanmayabilirsiniz, “İstemeyebilirsiniz, ama size soruyorum, lütfen bu sessiz hizmetçileri ezmeyin” dedi.

“Bugün John’un doğum gününü kutladık”

Deprem sonrası zor günler geçiren evcil hayvanları John’un doğum gününde bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Deniz Berber, “Ben John’un annesiyim. Bugün evcil hayvanlarımızı Antakya’da dostlarımızla birlikte topladık. Amacımız; Deprem sonrası psikolojik olarak çöken canlarımıza farklı bir muamele yapmak.” “Bugün John’un doğum gününü kutladık. Burada evcil dostlarıyla buluştu. Pastalar kesildi ve müziğimizle eğlendik. Umarım bu örnek bir davranış olur. Lütfen hayvanlarımıza zarar vermeyin, onları koruyalım. John doğdu, Şans eseri hayatıma girdi.” kullanılmış.

“Bugün mesleğimin en keyifli işini yaptığımı söyleyebilirim.”

DJ Metin Aygün, profesyonel hayatının en farklı kutlamasına katıldığını belirterek, “Bugün mesleğimin en iyi işini yaptığımı söyleyebilirim. Çok güzel bir farkındalık yarattık. Sağolsun Deniz Hanım bu organizasyonu düzenledi. Hayvanların her zaman küçümsendiğini ve her zaman şiddete maruz bırakıldığını, bu kutlamaya katılanların ise “Bizi aydınlatacak bir etkinlik olduğunu düşünüyorum” dedi.

“Farklı bir etkinlikti, ilk defa böyle bir etkinliğe katılıyorum.”

İlk kez böyle bir kutlamaya katıldığını belirten Okan Gökkurt, “Küçük canlarımız için bir araya geldik. Onlar da geçtiğimiz zor günlerde çok fazla zulme maruz kaldılar. Biz hayvanlara şiddete karşıyız. farklı bir etkinlikti, ilk defa böyle bir etkinliğe katılıyorum. En azından bundan sonra daha duyarlı olacağız.” “Bugün John’un doğum günüydü” dedi. -HATAY

haber-inhisar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu