Haber

Tevfik Göksu’dan tokat gibi açıklamalar! ‘Meclis’ gerçeği ortaya çıkardı…

Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Küme Başkanvekili Tevfik Göksu, TRT Haber’de gündemi değerlendirdi.

Tevfik Göksu’nun açıklamalarından satır başları şöyle;

14 Mayıs seçimlerinde algı gerçeğe dönüştürülmek istendi. Sanal algının bir fenomene dönüşmediğini seçim günü gördük.

Seçim gecesi İBB Belediye Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın toplumu aldatan açıklamalarının asıl sebebi, “Ancak uluslararası güçlerle bir anlaşma yaptık, bu seçimi kazanacağız” Kanı vardı. İBB Başkanı ne yapıyordu? “Aramızda 13. Başkanımız Kılıçdaroğlu” o diyordu. Sanal algı fenomene dönüşmeyince şok oldular.

Milletimiz onun önünde fotoğraf çektirdi. Aldıktan sonra şöyle dedi: Bir yanda zırvalık siyaseti var, öte yanda hakikat siyaseti var. Bir yanda referansı olanlar var, diğer yanda referanssız konuşanlar var. İstanbul ve Ankara, CHP’nin parçalarıdır. Çünkü toplum en yakın tarihte CHP’nin şehir yönetme biçimini gördü.

Ve o zaman dediler ki: Dünya büyük bir krizden çıktı. Dünya bu krizden çıkarken biz krizden en az kayıpla çıkan ülkeler arasında yer aldık. Bu büyük atmosferde Türkiye, kendi toplumunu başkalarına mahkûm etmeden süreci ciddi bir şekilde yönetme başarısını göstermiştir.

“İKİNCİ TURDA SEÇİM KATILIM BİZİM ESASIYLA AZALMAYACAK”

İlk yarışta sokakta büyük heyecan yaşandı. İkinci tipte ise tabanımızda seçimlere katılımın azalacağını düşünmüyorum. Tabanımızda Cumhurbaşkanımıza oy veren tüm kardeşlerimiz bu oylamanın ne anlama geldiğini, bunun sadece bir liderlik meselesi olmadığını, Türkiye’nin geleceğinin bu olduğunu gösterdiler. İkinci tip, birinci tipten çok daha heyecan vericidir.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın tüm kurgusu bir algı yönetimine göre kurgulandı. “Yalan söylemekte iyi değilim” diyor. Ama toplumu yanıltmak için 14 Mayıs akşamı konuştunuz.

‘Size söz veriyorum’ Kampanyaları var. Sözlerini tutanlar için sözler değerlidir. Sözünüzü tutmazsanız anlamsızdır. İlk dönem Belediye Başkanı olanlar süreç devam ettikçe oylarını artırdılar, oylarını düşürerek devam ettiler.

“‘TRAFİKAYI ÇIKARACAĞIM AMA SORUN DEĞİL’ DEDİ, YOĞUNLUKTA 1. OLDUK”

“İstanbul’da ulaşımı ve trafiği sorun olmaktan çıkaracağım” söz konusu. İstanbul trafik yoğunluğunda dünyada 7. sırada yer alırken 2022’de 1. sıradayız. Bırakın trafik ve ulaşım sorun olmayı, trafik yoğunluğunda 1. sıraya yükseldik.

2022 yılında İstanbul’da yollardaki ortalama araç sayısı 1248’dir. Bu kadar çok aracın kaynaklandığı şehirde her gün yeni bir alan oluşturmazsanız bu sorunu çözemezsiniz.

Gelirlerse Türkiye’nin bütçesini 5 kat artıracaklar. İstanbul’un bütçesini ikiye katlarsınız. Ne oldu? İstanbul tarihi boyunca hiçbir zaman merkezi yönetimden bugünkü kadar yüksek miktarda para almamıştır.

“DÖNEMİMİZDE DEPREM İLE İLGİLİ YAPILMAMIŞ HİÇBİR BİLİMSEL ÇALIŞMA YOKTUR”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm için 4 binayı yeniledi. 2017 sonunda başladığımız ve 2019’da tamamladığımız Bayrampaşa’daki 2 bin 400 kentsel dönüşüm konutunun 320’sini teslim ettiler. Web sitesi yaptılar, tsunami tabelası koydular.

Bugüne kadar 695.000 konutu yeniledik. Devam edenlerle birlikte yenilenen konut sayısı 788 bin. İstanbul Büyükşehir Belediyesi sıfırdır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2022’de reklama harcadığı para 908 milyon lira, İstanbul’un dirençli hale gelmesi için harcadığı para ise 63,5 milyon lira.

Çağımızda İstanbul depremi ile ilgili yapılmayan bilimsel çalışma yoktur. Hepsi bitti. Dünyada iki şehir deprem altyapısına örnektir; Los Angeles ve Tokyo. Artık ikisinden de öndeyiz.

“BORÇ TALEBİ DIŞINDA ELİMİZE GELEN HİÇBİR ŞEY OLMADI”

Bugüne kadar bize proje olarak gelen borçlanmadan başka elimize bir şey gelmedi. İstanbul adına hangi projeyi getirdiğinize karşı çıktık. Bunu yüzlerine söyledim.

“İSTANBUL VEKİLLE YÖNETİLEBİLİR BİR ŞEHİR DEĞİLDİR”

Cumhurbaşkanlığı adaylığından sonra İstanbul’u unuttu. İstanbul vekaleten yönetilecek bir şehir değil. İstanbul Belediye Başkanı, İstanbul’u gündeminde tutmadı. Belediye Başkanının Büyükşehir Belediyesi ile ilişkisi; Bütçesi, kasası ve masası vardı.

TARTIŞMADA GÖRÜŞ DEĞİŞİKLİĞİ

14 Mayıs’tan önce Kandil’e selam olsun, 14 Mayıs’tan sonra ben milliyetçiyim, idealistim. Milliyetçi kardeşlerimden hangisi buna inanır? Binlerce insanımızı, kardeşimizi şehit eden bir terör örgütü neden Tayyip Erdoğan’a oy vermeyin diyor? Aziz milletimiz bunu görüyor.

“ARTIK ‘YURTAŞLIK’ OYNAMAYA BAŞLADILAR”

Baktılar ki toplum vatan deyince her şeyi unutuyor. Şimdi vatanseverlik oynamaya çalışıyorlar. Ama gerçek buradayken kimse sanal dünyaya gitmeyecek. Birisi vatanseverlik oynuyor.

İnanıyorum ki 28 Mayıs akşamı Türkiye akşamına yeni bir zaferle, sabaha ise çok hoş bir müjdeyle başlayacak. Çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği aydınlık olacaktır.

Başkanımız 26 Mayıs saat 16.30’da İyiler’e geliyor. Tüm kardeşlerimizi bekliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu