Teknoloji

vivo Telefonunuzu Korumak İçin Yapmanız Gerekenleri Açıklıyor

Dünyanın dijitalleşmesi, bulut bilişimin yükselişi ve iletişim teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte, kişisel bilgilerimiz Zamanla ne kadar değerli olduğu ortaya çıktı. Bir zamanlar insanların “sarı sayfalarda” görünmek için para ödediği isim ve telefon numarası gibi bilgiler artık önemli olan ve yasalarla korunan gizli bilgiler haline geldi. Aslında 28 Ocak tarihi, veriyi korumanın değerine dikkat çekmek amacıyla 2006 yılından bu yana kutlanıyor. Avrupa Veri Koruma Günü” diye kutlanıyor. Türkiye’de de 2016’dan berikutlanan “Veri Koruma Günü” nedeniyle canlıbazı güvenlik ipuçları paylaştı.

İşte vivo’nun akıllı telefon güvenliği ipuçları:

  1. Telefonunuzda PIN ve şifreyi ayarlayın: Bu sayede telefonunuz istemediğiniz kişiler tarafından izinsiz kullanılmayacaktır.
  2. Akıllı telefonunuzu yedekleyin ve veri güvenliğini sağlayın: Dizindeki kişiler, belgeler ve fotoğraflar gibi tüm verileri yedekleyin.
  3. Akıllı telefonunuzun yazılımını güncellemeyi unutmayın:Güncellemeler yapılmadığı takdirde siber tehditlere karşı daha savunmasız olursunuz, otomatik güncellemelerle telefonunuzu güncel tutun.
  4. Eski telefonunuzu atmadan önce kişisel bilgilerinizi temizleyin: Bilgilerinizi korumak için başkalarına verdiğiniz veya sattığınız telefonların hafızasını temizleyin.
  5. Yalnızca saygın kaynaklardan gelen uygulamaları yükleyin: Bilinmeyen kaynaklardan gelen belgeler bilgilerinizi çalabilir ve cihazlarınıza zarar verebilir.
  6. Uygulamaların kişisel bilgilerinize nasıl erişebileceği konusunda dikkatli olun : Başvurularda istenen bilgilere dikkat edin, hepsini onaylamayın. Gereksiz erişim isteklerini onaylamayın.
  7. Açık Wi-Fi ağlarına bağlanırken dikkatli olun : Telefonunuz genel ağlara bağlandığında saldırı hedefi olabilir. Hassas ve kişisel bilgilerinize bu ağlar üzerinden erişmeyin.
  8. Akıllı telefonunuzun güvenlik ayarlarını değiştirmeyin: Telefonunuzun operatörü, üreticisi veya işletim sistemi ideal güvenlik ayarlarıyla birlikte gelmektedir ve bu ayarlarda değişiklik yapmak güvenlik sorunları yaşamanıza neden olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu