Ekonomi

Equifax, yüksek oranlar nedeniyle 2. çeyrekte gelir açığı öngörüyor

Önde gelen kredi derecelendirme şirketlerinden Equifax Inc. (NYSE:EFX), ikinci çeyrek gelirlerinin analistlerin beklentilerinin altında kalacağını öngörüyor. Şirket bu tahmini, mortgage piyasasında hızlı bir toparlanmayı engelleyebilecek yüksek faiz oranlarının devam etme olasılığına bağlıyor.

Tahminin Çarşamba günü açıklanmasının ardından, Equifax hisseleri genişletilmiş işlem sırasında %6,4 oranında düştü. Revize edilen görünüm, Mart ayında tahminleri aşan ABD istihdam artışı ve ilk çeyreğin güçlü bir şekilde sona erdiğine işaret eden ücretlerdeki istikrarlı artış gibi güçlü ekonomik verilerin ardından geldi. Bu ekonomik canlılık, Federal Rezerv’in yıl içinde beklenen faiz indirimlerini geciktirebilir.

Yatırımcılar, merkez bankasının canlı bir ekonomide enflasyonu yeniden canlandırmadan borçlanma maliyetlerini düşürme kabiliyetine olan güvenin azalması nedeniyle Federal Rezerv’in para politikasına ilişkin beklentilerini ayarlıyorlar.

LSEG verilerine göre Equifax ikinci çeyrek gelir hedefini 1,41 milyar dolar ile 1,43 milyar dolar arasında belirledi ve bu rakam ortalama analist tahmini olan 1,44 milyar doların altında.

İkinci çeyrek için beklenenden daha düşük gelir görünümüne rağmen, Equifax bazı olumlu haberler paylaştı. Firmanın 2024 yılına ilişkin tahmini, ABD mortgage kredi taleplerinde %11’lik bir düşüşe işaret ediyor ki bu da Equifax’ın daha önce aynı dönem için öngördüğü yıllık %16’dan fazla düşüşe kıyasla bir iyileşme anlamına geliyor.

Şirket ayrıca 31 Mart’ta sona eren çeyrek için hisse başına 1 dolar net kar bildirdi ki bu da geçen yılın aynı döneminde kaydedilen hisse başına 91 sente kıyasla bir artışa işaret ediyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu